Otkrijte križevačke tajne

Povodom Svjetskog dana turističkih vodiča građani su imali priliku subotnje prijepodne provesti u šetnji po Križevcima, upoznati povijesnu i kulturnu baštinu, poznate povijesne ličnosti, otkriti gradske tajne i čuti neispričane priče, kazala nam je direktorica Turističkog ureda Križevci Olinka Gjigaš.

Sve je počelo 1990. godine u Beču, kada su lokalni turistički vodiči odlučili predstaviti svoje zanimanje i svoj grad lokalnim stanovnicima. Od tada se 21. veljače širom svijeta na inicijativu Svjetske federacije udruženja turističkih vodiča (The World Federation of Tourist Guide Associations), obilježava kao Međunarodni dan turističkih vodiča.
U našem gradu djeluje nekoliko turističkih vodiča koji nestrpljivo dočekuju posjetitelje i otkrivaju im križevačke turističke tajne. Kako bi Vas upoznali s njima i pobrinuli se da Svjetski dan turističkih vodiča u Križevcima ne prođe nezapaženo, Turistička zajednica grada Križevaca već tradicionalno poziva sve zainteresirane i znatiželjnike, djecu i odrasle, stanovnike i putnike namjernike da se pridruže besplatnom razgledavanju grada Križevaca pod vodstvom stručnih vodiča.