Hippo natjecanje

Učenice i učenici od 4. do 8. razreda Osnovne škole “Ljudevita Modeca” Križevci koji uče engleski jezik, kao redovni ili izborni predmet, sudjelovat će i ove godine na 7. međunarodnom natjecanju u znanju engleskoga jezika „HIPPO-Engleski bez granica”.

Pod geslom English Without Borders (Engleski bez granica) organizatori natjecanja Global Input i Global Hippo Association žele promovirati učenje engleskoga jezika, poticati suradnju i natjecateljski duh među mladima i učiteljima, njegovati međukulturalnu razmjenu, toleranciju i stvaranje prijateljstava. Na natjecanje pozivaju sve mlade od 9 do 19 godina. Prošle godine natjecalo se 23 500 natjecatelja iz 28 zemalja svijeta, a učenici iz Hrvatske redovito postižu izvrsne rezultate.
Prvi će se krug natjecanja održati 23. veljače 2019. u školi “Ljudevita Modeca” gdje se rješavaju testovi sa zadacima slušanja i razumijevanja i oni se šalju organizatorima natjecanja. Najbolji rezultati sudjeluju u drugom krugu (regionalno polufinale u ožujku), a zatim se na finale putuje u Italiju u mjesecu svibnju. Natjecatelji se dijele u nekoliko kategorija prema uzrastu-naši učenici natječu se u kategorijama 1, 2 i 3.