Izvješće PU KC-KŽ

Tjedna informacija za 11. do 17. veljače 2019.g.

STANJE KRIMINALITETA                             

U proteklom tjednu zabilježena su 23 kaznena djela, od kojih 16 kaznenih djela općeg kriminaliteta i sedam kaznenih djela maloljetničke delikvencije.   

Kazneno su prijavljene četiri osobe.  

STANJE JAVNOG REDA I MIRA

Zabilježena su četiri prekršaja narušavanja javnog reda i mira od kojih dva prekršaja tučnjave, prekršaj odavanja prosjačenju i prekršaj davanja pića maloljetnim osobama.           

Prekršajno je prijavljeno osam osoba.    

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

Zabilježeno je 13 prometnih nesreća, od kojih tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i 10 s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom. Lakše su ozlijeđena tri vozača osobnih automobila i putnik.       

ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu zabilježena su četiri požara na građevinskim objektima. Nije bilo ozlijeđenih osoba, a materijalna šteta cijeni se na oko 334.000 kuna.

OSTALI DOGAĐAJI

Zatečen je jedan maloljetnik mlađi od 16 godina u noćnom izlasku, suprotno odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.

Dobro je podsjetiti

Zaštitite se od provala i krađa – poduzmite mjere koje će odvratiti počinitelja ili mu otežati cilj

Razvijajte dobrosusjedske odnose i ponašajte se samozaštitno prema tuđoj i svojoj imovini. O zapažanju sumnjivih osoba koje se bezrazložno zadržavaju u blizini Vaše zgrade, stana ili kuće, zapamtite detalje osobnog opisa, vozilo i druge detalje i o tome odmah obavijestite policiju na broj telefona 192. Neposredno uz kuću ne ostavljajte predmete koji provalniku omogućuju lakše penjanje (ljestve ili sanduci). Ključ ne ostavljajte ispod otirača, u posudama za cvijeće ili drugim lako dostupnim mjestima. Po mogućnosti ugradite protuprovalna vrata, te alarmni i videonadzorni sustav. Vrijedne predmete i novac ne držite u posudama i policama, pod madracima ili u ormarima, jer su ta mjesta provalnicima dobro poznata. Po mogućnosti sve te vrijednosti i dragocjenosti pohranite u banku i osobne trezore. Nemojte ostavljati svoje vozilo duže vrijeme bez nadzora.