Aktivne i u trećoj životnoj dobi

Ivanka Konfic

Klub osoba treće životne dobi pri Matici umirovljenika i starijih osoba Križevci vrlo aktivno radi, organizira razna predavanja, prisustvovanje izložbama u Križevcima i Zagrebu, predstavama, organizira izlete. Predsjednica je Ivanka Konfic koja kaže da sezona aktivnosti započinje s početkom godine i najavljuje:

“Prisustvovaliu smo predavanju koje je održala mr.sc. Renata Husinec “Havaji – američki rajski otoci” 28. veljače u Visokom gospodarskom učilištu. Već nam je održala nekoliko predavanja i naše članice su oduševljene, putujemo s njom kroz priču i fotografije i upoznajemo druge zemlje. Dan žena proslavit ćemo 7. ožujka uz gitaru u restoranu Calypso, zatim 14. ožujka slijedi predavanje dr. sc. Ivana Peklića o putu po Balkanu. KUD “Prigorje” održat će koncert u Turističkom informativnom centru za nas osobe treće životne dobi 12. ožujka. U travnju ćemo prisustvovati kazališnoj predstavi “Mamma mia”, u svibnju upoznajemo naše krajeve na izletu kroz Međimurje, u lipnju nas očekuje predavanja o crkvi svetog Križa i Krvavom saboru križevačkom, nadamo se prof. Zorana Homena.
Slijedit će ljetni odmor, a od jeseni nastavljamo s odlaskom na kazališne predstave, kino-predstave, slijedi izložba u Klovićevim dvorima, obilježit ćemo godišnjicu rođenja Vatroslava Lisinskog, ići na izlet” – nabrojila je Ivanka Konfic.

U Klubu “Treća dob” 40-tak je članica, dobi od 60-tak godina, po odlasku u mirovinu, pa do 80 i više godina starosti. Na ovaj način lijepo ispunjavaju vrijeme, saznaju puno toga i druže se. Vole da ih posjete mladi, kao što su to bili gimnazijalci, da im održe predavanje na neku temu. Sastaju se svaki drugi četvrtak u mjesecu od 17 sati i dogovaraju nove aktivnosti, predavanja i kulturna događanja kojima će prisustvovati.