Globalni prosvjed za klimu

15.3.2019. od 13.15

Učenici Srednje škole “Ivan Seljanec” pridružuju se globalnim prosvjedima za klimu danas (15.3.2019.) od 13.15 sati na Trgu Josipa Jurja Strossmayera u Križevcima.
Jedan školski sat učenici trećih i četvrtih razreda ove škole odlučili su prosvjedovati i tako potaknuti sve nas na promišljanje o tome što radimo našem planetu.
Nakon toga će u školi uz pomoć Zelene energetske zadruge (ZEZ) biti organiziran i edukativni program na temu ekologije.

Bit će riječi o programu pod nazivom Solar Sonic Labs:

Što je s tvojim kompjuterom? Želiš znati što je elektronički otpad, od čega se sastoji odbačena tehnologija i kako napraviti svoj kreativni uređaj od EE otpada?

Solar Micro Lab
Zanima te što sve može pokrenuti solarna ploča? Što je to LED i zašto je važan te kako se i elektro-motori uklapaju u ovu priču?

Radionica DIY termin – zvučni mini gadget
Kako napraviti DIY elektro termin čije se glasanje i zujanje modulira preko foto-senzora naučit se može na ovoj radionici koja će dati i osnove elektronike.

Recyled Orchestra
Recikliranje “elektro krame” u kombinaciji s prirodnim materijalima kao što je drvna građa ili onečišćivača poput plastike može biti jako kreativan poticaj za izradu neobičnih glazbenih instrumenata.

Partneri u projektu su: Zelena energetska zadruga, Raiona/Zagreb Makerspace, Energetski ured – Grad Križevci, Geotehnički fakultet Varaždin, Terra Hub.