HIPPO u Križevcima

U subotu je bilo živo u Srednjoj školi “Ivan Seljanec” u Križevcima. Održavalo se središnje Državno polufinale na kojem je sudjelovalo 430 polufinalista te njihovi mentori iz 57 škola iz sjeverozapadne i središnje Hrvatske.

HIPPO “English Without Borders” je međunarodno natjecanje iz engleskog jezika koje ima za cilj promoviranje važnosti učenja engleskog jezika, stvaranje prijateljskih veza i međunarodnog razumijevanja. Prvo natjecanje u organizaciji GLOBAL HIPPO ASSOCIATION, a pod pokroviteljstvom GLOBAL INPUT-a održano je 2013. godine sa oko 5.000 natjecatelja iz 6 zemalja i 43 finalista.

Ove godine održava se 7. po redu natjecanje u kojem sudjeluje 40 država i 35.000 natjecatelja.

U izlučnom krugu sudjelovalo je 4.700 učenika iz 145 škola iz cijele Hrvatske.

U polufinale se plasiralo 830 učenika iz Hrvatske.

Zoran Lončarić, direktor škole za strane jezike “Nika” Križevci i predsjednik udruženja GLOBAL HIPPO za Hrvatsku i koordinator za Hrvatsku izjavio nam je:

“Među ovom djecom, njih 430 možda se nalaze i budući finalisti. Svi koji su tu su najbolji od odličnih. Bez znanja stranog jezika teško je probiti se na tržište rada i u životu”.

Ida Grbić Ivanović predstavnica je Pearsona za Hrvatsku:

“To je najveća obrazovna tvrtka na svijetu, a u Hrvatskoj su najviše zastupljeni putem udžbenika za strani jezik. Pearson je jedan od sponzora HIPPA od samih početaka. Natjecanje i broj natjecatelja raste iz godine u godinu. Za to su zaslužni organizatori, posebno Zoran Lončarić koji je napravio čudo u Hrvatskoj, posebno ove godine kada je toliko skočo broj učesnika. Za to je potreban ogroman trud, volja i entuzijazam i čestitam.

Mladi su došli da vide što mogu postići, a u finalu se druže s djecom iz cijelog svijeta i to je prelijepo za vidjeti”.

Tara Medaković – na natjecanju je s učenicima u ime Škole stranih jezika “Nika” i Gimnazije:

“Ima puno kandidata koji su uspjeli doći do ovog državnog polufinala i to me jako veseli”.

Ostavili smo učenike iz raznih gradova središnje i sjeverozapadne Hrvatske da pokažu svoje umijeće i znanje iz engleskog jezika, ali i da se druže i sklapaju prijateljstva, te da sa svojim mentorima razgledaju Križevce. (J.I.)