SDP o poljoprivredi

Gradska organizacija SDP-a Križevci organizirala je u petak navečer tribinu o SDP-ovom planu za poljoprivredu, šumarstvo i vodno gospodarstvo. Gosti, koji su govorili o ovim temama, bili su Dražen Kurečić, predsjednik Savjeta za poljoprivredu, šumarstvo i vodno gospodarstvo SDP-a, Ante Pezo – potpredsjednik i Nenad Nekvapil zadužen za šumarstvo.

Istaknuto je da nisu iskorištene prednosti i prilike članstva u Europskoj uniji i da je Hrvatska previše ovisna o uvozu hrane.

“Sve je lošija situacija u poljoprivredi, mladi odlaze, velik je uvoz – kakvu hranu jedemo? Naši proizvođači imaju kvalitetne proizvode” – kazao je uvodno Dražen Kurečić.

Ante Pezo osvrnuo se na aktualno stanje u poljoprivredi , pad poljoprivredne proizvodnje, kazao da je nemoguć razvoj poljoprivrede bez infrastrukture te uputio kritiku da se tek sada radi strategija poljoprivredne proizvodnje.

Iz SDP-a ističu da su poljoprivredne površine rascjepkane, povezanost poljoprivrednih gospodarstava je na niskim granama i da se ne primjenjuju odgovarajuće nacionalne mjere za ublažavanje stanja i sprječavanja daljnjeg pada poljoprivredne proizvodnje.

Poručuju da imaju plan za revitalizaciju hrvatskog sela i spas hrvatske poljoprivrede i tim koji to može provesti.