Izgradnja, rekonstrukcija i opremanje dnevnih bolnica u Općoj bolnici “Dr. Tomislav Bardek” Koprivnica

Konferencija za medije

U Općoj bolnici “Dr. Tomislav Bardek” u Koprivnici održana je danas konferencija za medije o izgradnji, rekonstrukciji i opremanju dnevnih bolnica te je potpisan ugovor o građevinskim radovima s tvrtkom “Radnik”d.d. iz Križevaca.


Ravnatelj koprivničke bolnice dr. Mato Devčić kazao je da je ovo izniman dan što se tiče procesa provođenja implementacije projekata u Općoj bolnici u Koprivnici :
“Stekli su se svi uvjeti za poboljšanjem pristupa dnevnim bolnicama jednodnevnim kirurgijama, projekta koji je ugovoren u kolovozu 2017. godine sa Vladom RH, sa ukupnim iznosom 47. 290.120 kuna. Vrijednost građevinskih radova je 31.429.508 kuna i danas je predmet potpisa ugovora sa tvrtkom “Radnik” d.d. Križevci koji su dostavili ekonomski najpovoljniju ponudu.”

Obratio se zatim predsjednik Uprave tvrtke “Radnik” d.d. Mirko Habijanec:

“Mi radimo ovdje dva objekta, jedan novi objekat od gotovo 1900 kvadrata, to je dnevna bolnica, fizioterapija i sve drugo što je vezano s tim i jedan stari dio koji se adaptira, a to je taj paviljon. Vrijednost radova je oko 25 milijuna kuna, od toga oko 16 milijuna novi dio, a oko 9 milijuna postojeći dio koji treba adaptirati. Rok za dovršetak radova je 15.11.2019. godine. Nadam se da ćemo uspješno surađivati i uz pomoć voditelja projekta i svih drugih sudionika koji će biti u projektu, napraviti to na vrijeme i da ćemo sve što će se u toku gradnje, posebno kod adaptacije i dnevnog održavanja , nalaziti rješenja kako radovi ne bi imali zastoja. Tvrtka “Radnik” lani je imala 70 godina i drago nam je da smo dobili ovaj posao i mislim da je to u redu da mi kao domicilna tvrtka ovdje u županiji ipak ugovorimo i nešto za javni sektor i da ovdje gradimo i ovu bolnicu”.

Župan Darko Koren izrazio je zadovoljstvo potpisivanjem ugovora i gradnjom objekata kojima se još poboljšavaju uvjeti u Općoj bolnici “Dr.Tomislav Bardek” u Koprivnici:

“Ja sam već u pripremi proračuna i u programima za 2019. godinu najavljivao ovu godinu kao godinu investicija u zdravstveni sektor. Ovaj današnji događaj potpisivanja ovako važnog ugovora to u punom smislu dokazuje. Ovo je najveća investicija u zdravstvenom sektoru u ovoj godini u ovoj županiji. Mislimo da je to zaista izuzetno važan događaj jer ne treba nikome posebno pojašnjavati koliki napor danas predstavlja bilo koja investicija u zdravstvenom sektoru koji je opterećen sa velikim dubiozama. Zapravo je cijeli financijski sustav Hrvatske time opterećen. U tim okolnostima nije se lako izboriti da se u zdravstvu provode i određene investicije i zaista je ovo jedan uspjeh i hvala svima onima koji su u tome sudjelovali. Sigurno da je taj sektor izuzetno važan, vjerojatno i najvažniji od svih u svakome društvu i posebno smo svi senzibilizirani na zdravlje. Posebno smo osjetljivi na djecu. Treba istaknuti da je jedan veliki dio ove investicije se odnosi upravo na rješavanje tog gorućeg problema uređenja prostora gdje će se voditi briga i skrb o najmlađima. Uvidjevši uvjete u kojima taj odjel djeluje, dali smo si zadatak da i povrh ovoga napravimo dodatne napore da se tamo osigura nužno potrebna oprema, inventar, namještaj – sve ono što u današnje vrijeme takav odjel treba” – kazao je župan Darko Koren.