Kažu da je ranoraniocima život ljepši, istina ili?

Budite i vi dio kluba pet.

 Ljudi koji se probude vrlo rano imaju 25% manji rizik da ne dobiju neku bolest, tipa depresiju.  Rano buđenje nekim ljudima je prava noćna mora, teško je izaći iz toplog kreveta,  no jeste li znali kako je rano buđenje dobro za mentalno zdravlje, ali i fizičko jer se nakon dugog izležavanja osjećate malaksalo i mamurno, iako niste ništa popili. Sad ustvari shvaćam zašto me nakon spavanja više od 8 sati boli glava.
“Ranim buđenje i ustajanjem dajete sebi priliku da se odmorite od stalnog izvršavanja nečega i žurbe te da jednostavno budete. Osiguravate si vrijeme da budete sami sa sobom i da budete u miru, što pruža dugoročno zadovoljstvo.”
“Svatko može resetirati svoj unutarnji sat i početi se dizati rano. Tijelo će to jako brzo prihvatiti i veseliti se novoj rutini jer mu je rano ustajanje evolucijski prirođeno, odnosno potpuno prirodno. Kada se probudimo ranije, imamo dovoljno vremena za sve što smo isplanirali za taj dan.
Pa onda, ne bi li bilo dobro malo poraditi na tome?

U svijetu je popularan trend “Klub pet” koji zagovara rano ustajanje, već u pet sati, jer tako imate vremena za vježbu, meditaciju i rad na sebi. (š.v)