Mjesec i Dan frankofonije u križevačkoj knjižnici

Gradska knjižnica “Franjo Marković” i Gimnazija “Ivana Zakmardija Dijankovečkoga” priredile su sinoć na odjelu beletristike križevačke knjižnice Dan frankofonije. Program su osmislili i u njemu sudjelovali učenici i nastavnici križevačke Gimnazije te gosti.

Inače, tijekom cijelog ožujka obilježava se Mjesec frankofonije, slavlje svih frankofona i frankofila u Hrvatskoj i svijetu. Organizirano je na inicijativu veleposlanstava zemalja članica Međunarodne organizacije za frankofoniju i uz potporu Francuskih alijansi u Hrvatskoj te brojnih drugih hrvatskih udruga i kulturnih institucija.

“Ove godine samo na prijedlog profesorica francuskog jezika Gimnazije “Ivana Zakmardija Dijankovečkog” odlučili napraviti program kojim bismo Mjesec frankofonije proslavili i u našoj gradskoj knjižnici. U suradnji s Francuskim institutom iz Zagreba pripremili smo filmski program, a uz pomoć učenika i profesorica križevačke Gimnazije i francuske pričaonice za djecu, predškolce, upriličili smo i izložbu djela na francuskom jeziku te je u ovom mjesecu zaista bogat program frankofonije” – izjavila nam je Martina Majdak iz križevačke Gradske knjižnice “Franjo Marković”.