Sajam cvijeća od 12. do 14. travnja

Križevci u cvijeću

U Maloj gradskoj vijećnici Grada Križevaca predstavljen je danas program Sajma cvijeća pod nazivom “Križevci u cvijeću”.
“Ova manifestacija po prvi puta će se održati u našem gradu od 12. do 14. travnja s ciljem promocije cvjećara, domaćih radinosti i male vrtne mehanizacije te omogućavanja stanovnicima Križevaca i okolice kupnju cvijeća i mehanizacije po sajamskim cijenama” – kazao je gradonačelnik Mario Rajn.

“Veliko mi je zadovoljstvo što ćemo i na ovaj način predstaviti posebnosti koje imamo u našem gradu i na tri dana oživjeti Nemčićev i Strossmayerov trg, a svi posjetitelji moći će razgledati ljepote našeg grada” – kaže gradonačelnik.

Voditelj organizacijskog odbora Sajma cvijeća, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, financije , EU fondove i javnu nabavu Ivan Biškup kazao je da prijave za sudjelovanje traju do kraja ožujka te predstavio trodnevni program.
Program će započeti 12. travnja u 10.30 povorkom križevačkih cvjetića, u 11 će biti svečano otvaranje i obilazak, a u 17 sati nastup kulturno-umjetničkih društava.
Drugog dana nastupit će učenici područnih škola, održavat će se kreativne radionice za djecu i odrasle. Navečer je revija frizura u organizaciji Udruženja obrtnika i druženje.
Na Cvjetnu nedjelju, 14. travnja bit će posveta cvijeća i maslinovih grančica, sveta misa, obilazak sajma, predstava za djecu te u 16 sati zatvaranje Sajma cvijeća.

I ova manifestacija zasigurno će doprinijeti oživljavanju grada i njegovih trgova, a stanovnicima Križevaca i okolice omogućiti nabavu cvijeća koje će od proljeća krasiti njihove okućnice.