Nove nade križevačke likovne scene

Izložba slika likovnih amatera – polaznika škole slikanja

U prostoru Gradske knjižnice “Franjo Marković” otvorena je sinoć izložba likovnih radova polaznika škole slikanja pri Pučkom otvorenom učilištu Križevci. Nakon uvodnih riječi ravnateljice Pučkog otvorenog učilišta Željke Šunjić, o radovima je govorio voditelj škole slikanja prof. Zoran Homen.

Škola slikanja traje u Križevcima već godinama i iznjedrila je brojne likovne amatere, ljubitelje slikanja koji su na taj način počeli provoditi svoje slobodno vrijeme i okupljati se. Veliki broj ih je u članstvu Križevačkog likovnog kruga, pa je i ovoga puta njih 10-tak polazilo ovu školu.

“Ovaj put se tečaj odvijao u dvije grupe. Jedna grupa je bila sastavljena od onih starijih polaznika koji su već polazili tečajeve, pa sad nastavljaju. Ne možemo nikad reći da je umjetnosti kraj. Uvijek se nešto novo spozna, nove tehnike, novi načini i svaki puta je to jedno novo iskustvo, novo znanje koje vam pomaže da idete dalje. Druga je bila grupa polaznika početnika, mladih nada” – kazao je voditelj škole slikanja prof. Zoran Homen.

Izložbu je otvorio predsjednik Gradskog vijeća Križevaca Marko Katanović uputivši čestitke polaznicima, a moći će se razgledati do 12. ožujka.