Sretan Međunarodni dan žena!

8. ožujka obilježava se Međunarodni dan žena. Žene danas imaju jednaka prava i ravnopravne su s muškarcima, no nekada nije bilo tako. Danas postoje kulture trećeg svijeta gdje žene nemaju jednaka prava i mogućnosti kao muškarci. Dan žena je veliki podsjetnik na sve ono što su žene postigle do sada i obilježavanje dana žena potiče žene da još puno mogu učiniti da bi bile ravnopravne u društvu bez predrasuda, osuđivanja i diskriminacije.

Žene, sretan nam naš dan! Da uvijek budemo hrabre, samostalne, prihvaćene, voljene, sigurne i radosne. Žene su prave lavice, ne odustaju kada je najteže, bore se, vole, jedinstvene, pametne, hrabre…

Ne smijemo dopustiti da se zbog nečijih postupaka osjećamo manje vrijednima ili žalosnima, to nikako. Svatko u životu ima dana kada misli da više ne može, da je preteško, ali tek tada se moramo boriti i ne smijemo odustati, baš kao prave lavice.

Žene mogu ponekad i više nego što zamisle, ponekad je potrebna samo veća doza hrabrosti i odvažnosti.

Drage žene, budite hrabre, borite se, jer ono za što se borite svim snagama u životu zaista vrijedi. Ne dajte da vas mala bura dovede u vrtlog tuge, jer sve što vam je dano na životnom putu dano vam je iz razloga jer vi to možete, vi se s tim danim vjetrenjačama možete boriti.
Kada volite, volite svim srcem, bezuvjetno, ne povodite se za nečijom vanjštinom, slušajte ritam srca, vodite će vas ritam života!
Uvijek imajte plan b, ponekad je bolji od plana a!

Budite poštene, odane, prijateljski nastrojene, u najtežim trenutcima sjetite se da jedan osmijeh može puno toga, u najvećem trenutku ljutnje sjetite se da imate veliko srce koje je tu da se raduje i prašta.

Da biste bile voljene i vi morate voljeti, biti ljubav, biti osmijeh svaki dan , biti sunce nečijem oblaku, biti dašak vjetra u leđa nečijoj pustinji…

Radost je prava kada smo radost drugome, moramo svaki dan biti svjesne koliko nekome znači naš iskreni osmijeh i topla riječ.

Međusobno se poštujte, ne zavidite nikome, ni na čemu. Budite zahvalne iz dubine duše.

Svaki dan osjećajte se kao i danas, budite ono što jeste jer svaka od nas je posebna na svoj način!

Sretan nam Dan žena!

Lorena Golub