Novi projekt vrijedan 2.453.550 kuna

UIK Križevci – Usluga osobne asistencije III

Udruga osoba s invaliditetom Križevci provodi novi projekt “Usluge osobne asistencije III” vrijedan 2.453.550,73 kuna sufinanciran bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda. Održana je početna konferencija projekta koji obuhvaća osiguravanje usluga osobnih asistenata i na taj način pruža preduvjete za neovisan život osobama s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta i osobama s intelektualnim teškoćama i mentalnim oštećenjima. Osobna asistencija omogućava se za 16 korisnika, a za provedbu aktivnosti planirano je zapošljavanje 15 osobnih asistenata koji će biti direktno uključeni u rad osobama s invaliditetom u vidu pružanja usluge osobne asistencije u Koprivničko-križevačkoj, Virovitičko-podravskoj, Zagrebačkoj županiji te Gradu Zagrebu.
Provedba projekta “Usluge osobne asistencije III” doprinijet će povećanju socijalne uključenosti i unapređenju kvalitete života osoba s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta, osoba s intelektualnim teškoćama i mentalnim oštećenjima kroz daljnje omogućavanje usluga osobne asistencije. Trajanje projekta je 30 mjeseci.

“Udruga osoba s invaliditetom Križevci još 2008. godine uključila se u pilot projekt usluga osobne asistencije i među rijetkim je udrugama u Hrvatskoj koja ga je provodila. Već 11 godina osiguravamo kontinuirano osobnog asistenta” – kazao je predsjednik UIK- a Petar Gatarić te izrazio zadovoljstvo što se ovim EU projektom unapređuje kvaliteta života osoba s invaliditetom.

Saborski zastupnik Branko Hrg kazao je da ovaj grad može biti ponosan na Udrugu osoba s invaliditetom Križevci i njen rad, da je to biser Križevaca i među vodećima u Hrvatskoj.

Ravnateljica Centra za socijalnu skrb Križevci Sanja Jakopović istakla je da Centar podržava rad udruge, partner joj je u projektima i kazala da će na ovaj način korisnici, najranjivije skupine biti više uključeni u društvo.

Čestitke na brojnim projektima, kao i ovom najnovijem, izrazio je i pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Grada Križevaca Sandro Novosel te istakao da se ovime zapošljavaju članovi udruge i ostale osobe, ali i pokreće cjelokupna zajednica te daje podstrek svima.