Okupljanje djelatnika Centra za socijalnu skrb Križevci

Djelatnici Centra za socijalnu skrb Križevci okupili su se danas u podne ispred zgrade Centra za socijalnu skrb Križevci kako bi izrazili nezadovoljstvo stanjem u sustavu socijalne skrbi na koje se baca krivnja i odgovornost za nemili događaj na Pagu kao i mnogo puta ranije u slučnim situacijama.

Obratila se ravnateljica Centra za socijalnu skrb Križevci Sanja Jakopović:
Poštovani,
Vezano na nemile događaje na Pagu i tragično stradanje djece osjećamo dužnost da kao struka damo podršku kolegama iz Centra za socijalnu skrb Zadar. Stoga smo se okupili danas ispred zgrade Centra za socijalnu skrb Križevci kako bi izrazili nezadovoljstvo stanjem u sustavu socijalne skrbi i pružili podršku zaposlenicima Centra za socijalnu skrb Zadar na koje se baca krivnja i odgovornost za nemili događaj na Pagu kao i mnogo puta ranije u sličnim situacijama.


Ovim okupljanjem želimo pružiti moralnu podršku prvenstveno kolegicama i kolegama iz Centra za socijalnu skrb Zadar koji su se našli u središtu hajke traženja krivca za monstruozan zločin koji se dogodio na Pagu i ukazujemo na nezadovoljstvo načinom na koji se rješavaju problemi dugogodišnje zapuštenosti sustava socijalne skrbi. Srećom sva djeca su preživjela i uspješno se oporavljaju od ozljeda.
Ovaj slučaj kao i mnogi do sada pokazali su da se javnost tek nakon što se dogodi neka tragedija upoznaje s radom socijalne službe. Ovoga puta, prvenstveno zahvaljujući našem Sindikatu, u prvi plan istaknuti su problemi zaposlenika u sustavu socijalne skrbi i odbačena je mogućnost da se smjenom ili kažnjavanjem jedne osobe ti problemi sakriju od javnosti.
Mi, zaposlenici u sustavu najbolje znamo s kakvim se problemima i preprekama svakodnevno susrećemo u radu.

Prvenstveno tu je nedovoljan broj stručnog kadra svih profila, normativi koji ne prate stvarne potrebe korisnika i daleko su od standarda zemalja članica EU, loši i neadekvatni radni prostori, nedostatak sredstava za rad samo su neki od naših svakodnevnih problema. Svjesni smo da ne postoji idealno rješenje, ali smo jednako svjesni da se sadašnje stanje može popraviti, međutim to je nemoguće bez stvarne želje za promjenama i potpore ministarstva i Vlade.
Nakon godina ukazivanja na probleme, nebrojenih dopisa, mailova, sms poruka, telefonskih poziva od strane Sindikata, i uglavnom, ignoriranja od strane Ministarstva i Vlade smatramo da je došao trenutak kada bi se svi zaposlenici u sustavu socijalne skrbi trebali ujediniti u traženju poboljšanja uvjeta rada u sustavu.


Ovo okupljanje neka bude prvi korak k tom cilju. ZASLUŽUJEMO VIŠE I BOLJE Djelatnici Centra za socijalnu skrb Križevci