Otvorenje izložbe slika “Matešin”

U Likovnoj galeriji Gradskog muzeja Križevci u petak 22.03.2019. otvorena je izložba slika iz galerije Matešin.

Uvodno se posjetiteljima obratio Zoran Homen koji je predstavio samog autora, te sa nekoliko riječi opisao sam postav izložbe. Zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško otvorio je izložbu.

Galerija Matešin otvorena je 2002. godine. Od 2008. godine je izložen stalni postav likovnih radova akademskog slikara Franje Matešina. Galerija se nalazi u selu Bojana koje je se nalazi nedaleko Čazme. U okviru programa Galerije Matešin se postavljaju likovne izložbe , izvode koncerti i predstave, održavaju razne radionice, tečajevi, promocije te organiziraju druge kulturne , zabavne manifestacije. Kroz godinu galeriju posjeti nekoliko tisuća ljudi iz zemlje i cijelog svijeta.

Franjo Matešin rođen je 26. studenog 1967. godine u Bojani. Diplomirao je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 1994.

Do sada sudjelovao je na 143 skupne izložbe, radio na 68 javnih projekata. Imao je 70 samostalnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Član je Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika, Hrvatskog društva likovnih umjetnika, Matice hrvatske.

Uvodne riječi sa same izložbe možete poslušati u emisiji “Kulturna samoposluga” 27.03.2019. godine u 17 sati na RKŽ 96,6 FM.