U Križevcima kreće 15. Culture Shock Festival

Tribine, radionice, izložbe, koncerti…

U 37 dana, od 14. ožujka do 20. travnja 2019. godine posjetitelji će moći u Križevcima uživati u 24 događaja na 8 prostora diljem grada. Program 15., jubilarnog Culture Shock Festivala, predstavljen je danas na konferenciji za medije. Uvodno se obratio pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Grada Križevaca Sandro Novosel koji je istakao je ideja bila da se popuni praznina u ovom vremenskom razdoblju te da se zainteresiranim građanima ponude obrazovni i kulturni sadržaji. Kroz sve ove godine u okviru festivala u Križevcima su gostovala brojna ugledna imena, a tako će se nastaviti i dalje.

Glasnogovornik Festival i potpredsjednik Udruge P.O.I.N.T Ivan Mušlek predstavio je zatim program ovogodišnjeg festivalskog izdanja koje organizira Udruga P.O.I.N.T Križevci. Festival započinje u četvrtak, 14. ožujka u 19.30 u Gradskoj knjižnici “Franjo Marković” tribinom “Kreacionizam: stari mit u novome ruhu” na kojoj će gost biti prof. dr. sc. Ivan Gušić, nastavlja se 15. ožujka u kinu “Kalnik” projekcijom dugometražnog dokumentarnog filma “Srbenka”, a 16. ožujka u Pučkom otvorenom učilištu bit će radionica “Smješna strana GDPR-a”. Također u subotu, u 19 sati na Gradskom stadionu, a u slučaju lošeg vremena u kinu “Kalnik”, bit će projekcija dokumentarnog filma “Dinamovo proljeće – 20 godina poslije”.

Programi u okviru Culture Shock Festivala nastavljat će se i slijedećih tjedana. Svi su poklon građanima, besplatni osim jednoga, a to je predstava Dragana Despota “Na rubu pameti” 6. travnja.

Za provođenje festivala osigurano je 50.000 kuna od Ministarstva kulture, Grada Križevaca te lokalnih sponzora koji godinama podržavaju ovaj festival i prepoznali su njegovu kvalitetu, dok su partnerske institucije Gradska knjižnica “Franjo Marković” i Pučko otvoreno učilište Križevci, istaknuli su organizatori. Pozvali su građane da dođu u što većem broju i izaberu ono što ih zanima te uživaju u programu 15. Culture Shock Festivala.