Uskoro izgradnja banke sperme u Križevcima

SATIRA

Prošlog petka Gradu Križevcima javio se novi investitor koji bi želio poduzetnički ulagati u Gospodarsku zonu Čret. Kako se doznaje iz Ureda križevačkog gradonačelnika, riječ je o uglednoj kineskoj tvrtci Third Hospital of Peking University (THPU) koja se bavi prikupljanjem sperme dobrovoljnih donatora.

Ova tvrtka među najpoznatijima je u Narodnoj Republici Kini, zapošljava oko 40 milijuna radnika, a godišnji prihod joj se mjeri u milijardama američkih dolara. Osim u Kini, svoje uspješno poslovanje proširila je i na druge azijske zemlje, SAD i istočnu Europu. Na jugoistoku Europe, kompanija se nastoji proširiti ulaskom najprije na hrvatsko tržište.

Prva smo takva vrsta tvrtke u jugoistočnoj Europi. Hrvatsku smo izabrali zbog, po našim procjenama, izuzetno zdravih potencijalnih muških donatora s prostora Prigorja. Zahvaljujući lobiranju svih križevačkih saborskih zastupnika pristali smo na poslovanje u Križevcima. Namjera nam je za početak otvoriti jednu banku spermu u Gospodarskoj zoni Čret i na taj način doprinijeti razvoju križevačke industrije. U planu nam je otvaranje oko 3 tisuće radnih mjesta. Prije samog zapošljavanja provesti ćemo potrebnu selekciju i stručnu edukaciju, natječaj će biti otvoren na ulaznim vratima HZZ-a.

U Kini nakon ukidanja Zakona o obveznom jednom djetetu, pojavila se potreba za djecom te smo bili prisiljeni naše poslovanje proširiti i izvan granica Kine. – kazao je Jang Ho Min, direktor tvrtke THPU-a te dodao kako će proces donacije sperme biti obavljan kombinacijom ručnog i strojnog rada, a svaki donator će zaraditi novac. O otvaranju kineske banke sperme prvi su saznali stanovnici Majurca i Đurđica. Mnogi su podijeljenog mišljenja, i dok jedni to smatraju biznisom stoljeća, drugi su izrazito kritični.

– Znate kaj, nek sam dojdu i nek otvore tu firmu. Ja bum tam ak treba svaki dan. Zakaj ne bi zaradil i zakaj se mladi ljudi ne bi zaposlili. Tu treba posla, a sad je prava prilika. Kad dojde ta firma mi bumo gospodarski procvetali kak u vreme socijalizma. – veselo je prokomentirao Imbra Drkulec iz Đurđica. Nešto drugačijeg mišljenja bila je jedna starija mještanka susjednoga Majurca. – Kaj još buju zmislili?! To ne bu dobro. Pak nam ti Kinezi budu sve muže pokvarili. Ja nisam za to. Kaj bi moj muž išel tam vu tu banku ono svoje črevo žmikati. Nikaj stoga. Ja mu ga rajše odsečem neg mu tam neka bu tu žlundru pipala. Ne bu, ja vam to velim. Nisam protiv kaj bi bilo posla, al ovo ni dobro. – ogorčeno je rekla Bara Roknec iz Majurca. (zv)