Šumski – koncert

Koncert
Subota, 16. ožujka u 21h
Klub kulture

Šumski su davne 1991. godine osnovali Kornel Šeper i Marin Juraga, a status kultnog zagrebačkog benda donio im je njihov drugačiji i posve jedinstveni zvuk. Pod utjecajem cijelog niza glazbenih stilova, od afra, krauta, new wavea, avant-popa, prog-rocka pa sve do glazbe iz crtanih filmova, nastao je jedinstveni „šumski“ zvuk, koji se ne može staviti u neku žanrovsku ladicu.

Objavili su pet albuma – Lov na vile, Safari, Baba spava, Ronioci i posljednji, ovogodišnji – Ostrvo ledenog kita, čija je krilatica “Za depresivno vrijeme – veseli depresivni hitovi!”.

„Najozbiljniji kandidat za album godine, ne samo u svojoj klasi, nego u generalnom plasmanu. Proteklih mjeseci baš nitko do domaćih autora nije izbacio jači album.“
Ilko Čulić, Express, 21.9.2018.

„… Ostrvo ledenog kita prvo je izdanje Šumskih koje izvrsno trpi usporedbe s najboljim izdanjima Haustora, Šarla akrobate, Discipline kičme, Obojenog programa, Trobecovih krušnih peći i srodnih. S bešavnim tkanjem Kraut i prog-rocka te avangardističkog post-punka i new wavea s afričkim dezenima fino se uklapa i u neka recentna globalna strujanja. Mislim da bi Davidu Byrneu, Wayneu Coyneu, Jeffu Tweedyju, Thomu Yorkeu, Peteru Gabrielu, Brianu Enou, Damu Suzukiju i njihovim mlađim epigonima bio razumljiv čak i da im se s njega ne prevede nijedan stih.“
Aleksandra Dragaš, Jutarnji list, 05.10.2018.

Pored fantastičnih recenzija novog albuma u hrvatskim medijima novi uzlet benda obilježile su i svirke ovog ljeta po važnijim festivalima u regiji – Exit, INmusic i Superuho.

Slušajući album, odmah se jasno razaznaje da ga je napravila vrlo iskusna ekipa koja prati i najsitniji detalj da bi dobili ono što su zamislili. U njihov autentičan zvuk i energiju možete se uvjeriti 16. ožujka u Klubu kulture gdje će održati koncert.

ULAZ: besplatan