Velika Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih stiže u Križevce

Veliko sportsko-edukativno događanje Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih održat će u sportskoj dvorani OŠ Ljudevita Modeca u petak, 29.03. s početkom u 9 sati. U Križevcima će zavladati sportski duh, smijeh, radost i glasno navijanje.

Program će započeti  obraćanjem predstavnika Grada Križevaca i predstavnika Plazma Sportskih Igara mladih. U sportskom dijelu programa sudjelovat će djeca iz osnovnih škola koja će se natjecati u turniru u graničaru. Pobjednici će se plasirati na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati u krajem lipnja, a gdje će u četiri dana imati priliku besplatno uživati u čarima Savudrije i druženju s klincima iz cijele Hrvatske. Pobjednici finalnih turnira, sudjelovati će na Međudržavnoj završnici gdje će odmjeriti snage sa djecom iz Bosne i Hercegovine i Srbije u Splitu u kolovozu. 

Osim sportskog dijela natjecanja sve okupljene čekaju mnogobrojna iznenađenja te edukativne aktivnosti u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova i Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa. Sve okupljene čeka okrijepa u Coca- Cola Cup corneru, izbor za najboljeg sportaša Hrvatske, te HPB korner. Plazma Sportske igre mladih stižu ponovno 17. travnja u Križevce da zajedno proslavimo Dan grada uz nova sportska natjecanja i nova iznenađenja! Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska manifestacija u Europi koja djeci omogućuju da se okušaju u 10 sportova: Coca- Cola Cup u nogometu, mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, HPB turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika.

Turneja Radosti - Križevci

Ove su godine srušile sve rekorde po broju natjecatelja i sudionika. U 2018. godini organizirale su sportska natjecanja u više od 220 gradova i mjesta u regiji i okupili više od 170.000 sudionika. Snaga Igara su upravo njeni sudionici, osnovnoškolci i srednjoškolci iz cijele regije, više od milijun i pet stotina sportaša koji su u 23 godine osjetile što su to sport, druženje i zabava.

Sve najbolje od Sportskih igara mladih možete pratiti na Facebook eventu: https://www.facebook.com/events/2089171378049637/?ti=cl

 “Sportske igre mladih”: https://www.facebook.com/sportske.igre.mladih/
 i instagramu: igremladih_hr:  https://www.instagram.com/igremladih_hr/ i