VIROEXPO 2019.

Nastup poduzetnika iz Koprivničko-križevačke županije na 24. Međunarodnom sajmu gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede u Virovitici

Ovogodišnji 24. međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede VIROEXPO 2019. održat će se od 15. do 17. ožujka u Virovitici, a na njemu će sudjelovati i 17 izlagača s područja Koprivničko-križevačke županije. Svečano otvorenje Sajma na rasporedu je 15. ožujka u 11 sati.
Organizaciju i animaciju izlagača i ove je godine provodila Županija u suradnji s Obrtničkom komorom Koprivničko-križevačke županije i Hrvatskom gospodarskom komorom Županijskom komorom Koprivnica.
VIROEXPO jedan je od najuspješnijih i najposjećenijih sajmova u Hrvatskoj i regiji, ove godine sudjeluju izlagači iz čak 29 zemalja, a za posjetitelje je pripremljen bogat program. Od zanimljivih i edukativnih predavanja, Mednog doručka, gastronomskih i zabavnih sadržaja, izložbi, tematskih radionica pa sve do modnih revija i predstavljanja poduzetnika i obrtnika. Nova hala Viroexpa izgrađena je sredstvima Ministarstva poljoprivrede i Virovitičko-podravske županije, a dio je Razvojnog sporazuma za Slavoniju, Baranju i Srijem, u sklopu kojega će ovo biti prvi realizirani projekt. Time je sajam Viroexpo nakon 23 godine od prvog izdanja, dobio i svoj prostor.
Uz predsjednicu RH Kolindu Grabar-Kitarović, pokrovitelj sajma je i Vlada RH. Ostali pokrovitelji su: Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Ministarstvo turizma. Organizatori i pokrovitelji sajma: Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, HGK Županijska komora Virovitica, HOK Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije. Tehnički organizator je Viroexpo d.o.o., zemlja partner je Republika Slovenija, županija partner Splitsko-dalmatinska županija, a grad partner će biti Grad Zagreb.
Na zajedničkom izlagačkom prostoru Koprivničko-križevačke županije svoje će proizvode i usluge predstaviti sljedeći izlagači:
Koprivničko-križevačka županija,
Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije,
Obrtničko-učilište Pouka
Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Koprivnica
Moby Dick, proizvodnja, trgovina i popravak obuće i kožne galanterije
ZOO centar Pirana
ZOO Ribolov j.d.o.o.
EMBER, obrt za izradu suvenira
OPG Marijan Hrženjak,
Mehanička radionica Pavunić,
Zajednica udruga vinogradara, vinara i voćara Koprivničko-križevačke županije
Čarobna heklica,
OPG Zvonko Kosec
Domaća radinost vl. Zlatko Štrfiček
OPG Kranjec
Francool kožna galanterija
Visoko gospodarstvo učilište Križevci