Župan i predsjednik Pintar zahvalili članovima Županijskog savjeta mladih na odličnoj suradnji

U prostorijama Županijske uprave u ponedjeljak, 11. ožujka održana je osma sjednica Županijskog savjeta mladih koju je vodio predsjednik Savjeta Željko Jurković, a prisustvovali su joj i župan Darko Koren te predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar.
Župan je pohvalio predsjednika Željka Jurkovića i ostale članove Savjeta na odličnoj suradnji, na uključenosti u rad Županijske skupštine te na predanom angažmanu na podizanju kvalitete života mladih, što se posebno odnosi na projekt „Svijest Akcija Volja Jačanje Energija Trening MLADIH“ i inicijativu osnivanja savjeta mladih po općinama. Pohvalama se pridružio i predsjednik Pintar te članovima Savjeta poželio daljnji uspješan rad.
Na dnevnom redu bile su i informacije o provedbi spomenutog projekta „Svijest Akcija Volja Jačanje Energija Trening MLADIH“, čiji je prijavitelj Županija, partner Centar za mlade Križevci, a vanjski suradnik PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije. Projekt traje do prosinca ove godine, a opći ciljevi su osnažiti Županijski savjet mladih te udruge za mlade u svrhu podizanja kvalitete života mladih.
Projektom je obuhvaćeno 600 mladih s područja Županije, a kao što je pojasnio predsjednik Jurković, izradit će se sveobuhvatno istraživanje o potrebama, problemima i potencijalima mladih te Razvojni program za mlade Koprivničko-križevačke županije kroz suradnju Radne grupe za izradu i praćenje provedbe Programa. Osim na projektu, na sjednici je bilo riječi i o nastavku aktivnosti glede osnivanja općinskih savjeta mladih te važnosti uključivanja mladih u društveni život svojih zajednica.