Dogodilo se na današnji dan- 09. Travnja

Hrvatska pop pjevačica Vesna Pisarović, osvajačica Dore s dvostrukim nastupom na Eurosongu, vlasnica najprodavanijeg hrvatskog debi albuma 2000., rođena je u Brčkom 1978. godine.

Hrvatski nogometaš Jerko Leko, član državne reprezentacije za koju je zabilježio 56 nastupa, trenutno igrač Monaca koji je profesionalnu karijeru započeo 2000. u Dinamu, rođen je u Zagrebu 1980. godine.

Američka glumica Cynthia Nixon, najpoznatija po ulozi Mirande Hobbes u kultnoj seriji Sex and the City za što je nagrađena brojnim priznanjima, te nastupima i gostovanjima u brojnim drugim filmovima i serijama, rođena je 1966. godine u New Yorku.

Američki izdavač Hugh Hefner, ili jednostavno Hef, osnivač vjerojatno najpoznatijeg muškog časopisa na svijetu, Playboya, te voditelj Playboy Enterprisesa, često na meti zakona zbog svojeg propagiranja za društvo previše ‘liberalnih’ svjetonazora, kako društvenoj tako i u političkoj sferi, rođen je u Chicagou 1926. godine.

Tri tjedna nakon početka invazije na Irak američke snage 2003. godine zauzele su Bagdad. Inicijalni plan napada na dobro branjeni grad promijenjen je tijekom akcije kada je skupina od 29 tenkova i 14 oklopnih vozila prodrijela do gradskog aerodroma i zauzela ga. U žestokim borbama obje strane pretrpjele su ozbiljne gubitke no na kraju je američko zrakoplovstvo odigralo ključnu ulogu eliminiravši dobro utvrđene obrambene položaje nakon čega su irački viši časnici i drugi dužnosnici pobjegli iz grada što je definirano kao predaja. Unatoč tome u gradu od preko 6 milijuna stanovnika žestoke ulične borbe bjesnile su kao i u ostatku zemlje još mjesecima, a američke i koalicijske snage se i danas, nakon 6 godina okupacije suočavaju s gotovo redovnim gerilskim napadima.