Koraljka Kovač – Segment cjeline

Izložba
12. travnja u 19h
Galerija “K2”

U petak, 12. travnja u Galeriji “K2” umjetnica Koraljka Kovač izlaže svoj projekt “Segment cjeline” koji će unijeti specifičnu auru kojom će biti obojan prostor, dotaknuti emociju i duh promatrača zračenjem svoje slojevitosti.

Emotivnost na koju nas poziva Koraljka Kovač u svojem radu proizlazi iz ogoljenja i apstrahiranja vlastite psihe izražene kroz slojevitost slikarske teksture obojanih polja, oblika u suglasju kompozicijske matrice. Slikarstvo i umjetnički put ove umjetnice svjedoči o opredjeljenju i posveti slikarskom putu koji je u mnogo čemu jedinstven na aktualnoj hrvatskoj umjetničkoj sceni.

Koraljka Kovač rođena je 1971. godine u Zagrebu. Završila je Školu za primijenjenu umjetnost i dizajn, slikarski odjel. 1991. godine upisala je Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu, pedagoški odjel, slikarski smjer. Diplomirala je u klasi profesora Zlatka Kesera. Članica je HDLU-a od 1998. godine. Bavila se animiranim filmom i ilustracijom. Bila je članica grupe „Daklelososi“ i udruge „Punkt“. Do sada je imala 53 samostalnih i 77 skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Sudjelovala je na više kolonija, projekata i rezidencija.