Križevački gimnazijalac Marin Meštrović pozvan na Hrvatsku informatičku olimpijadu

Marin Meštrović, učenik 4. razreda Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci pozvan je na 25. Hrvatsku informatičku olimpijadu, zahvaljujući osvojenom 6. mjestu na državnom natjecanju iz informatike u kategoriji Algoritmi te 5. mjestu na Hrvatskom otvorenom natjecanju iz informatike. Marinov je mentor prof. informatike Milan Đurić.

Hrvatska informatička olimpijada, koju organizira Hrvatski savez informatičara, najznačajnije je godišnje informatičko natjecanje učenika srednjih škola Republike Hrvatske, koje se odvija po uzoru i u skladu s pravilima svjetske i regionalnih informatičkih olimpijada. Na ovom natjecanju sudjelovat će 25-30 učenika srednjih škola, najuspješnijih na nacionalnim natjecanjima provedenima u školskoj godini 2018./2019. Radi se o dva nacionalna natjecanja: Državnom natjecanju iz informatike (u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje, Ministarstva znanosti i obrazovanja i Hrvatskog saveza informatičara) te Hrvatskom otvorenom natjecanju u informatici (u organizaciji Hrvatskog saveza informatičara).

Šest do deset najbolje plasiranih učenika na Hrvatskoj informatičkoj olimpijadi steći će pravo sudjelovanja na izbornim pripremama kroz koje će se odrediti članovi hrvatske informatičke reprezentacije srednjoškolaca koji će zastupati Republiku Hrvatsku na međunarodnim informatičkim natjecanjima u 2019. godini.

Milan Đurić