Učenici OŠ „Ljudevita Modeca“ sudjelovali na Lidranu

Čak dvoje učenika OŠ „Ljudevita Modeca“ sudjelovalo je na državnoj smotri Lidrano, koja se održavala od 25. do 27. ožujka u Šibeniku: Fran Knežević u kategoriji dramsko-scenskog stvaralaštva i Lea Štragelj kao urednica-učenica Izvora.

Učenici su bili na državnoj smotri literarnog, dramskog i novinarskog stvaralaštva LiDraNo u Šibeniku. Fran Knežević sudjelovao je s monologom Mladena Kopjara “Čistoća je pola ljubavi”, a Lea Štragelj kao učenica-urednica školskoga lista “Izvor”. Frana je pripremala učiteljica Suzana Balić, a Leu profesorica Martina Valec-Rebić.
Nakon što su se smjestili u hotelu Niko u turističkom naselju Solaris, imali su slobodno vrijeme do navečer, kad je bilo svečano otvaranje Lidrana. Poslijepodne su iskoristili za šetnju obalom i razgled etnosela koje se nalazi u sklopu Solarisa, a zatim i za upoznavanje drugih sudionika smotre.
Na svečanom otvorenju 28. Državne smotre Lidrana sve je pozdravila ravnateljica Osnovne škole Brodarica Maja Morić i zamjenik gradonačelnika Šibenika Paško Rakić. Poslije svečanog otvaranja započeli su prvi dramsko-scenski nastupi, koji su se nastavili i trajali cijeli sljedeći dan.

Sljedeći dan započeo je otvorenjem izložbe školskih listova.
Oko 10.30 započeli su okrugli stolovi za školske listove, novinarske i literarne radove te radijske emisije. Svaki učenik-urednik, petnaest odabranih listova morao je predstaviti sebe i školski list, nakon čega je svaki časopis dobio pohvale i savjete za daljnji rad. Izvoru su pohvalili izgled stranice, raznolikost tekstova, ankete te temu broja. Svako predstavljanje završilo je uručivanjem diploma i zbornika mentorima i učenicima.
Važno je spomenuti da je Izvor ovime osmi put sudjelovao na državnom Lidranu, šest puta pod uredništvom Martine Valec-Rebić (2019., 2018., 2015., 2014., 2013., 2011.), 1998. pod uredništvom Višnje Gverić  i 1979. pod uredništvom Ivanke Palijan.

dav