Križevci slave rođendan

Pogledajte foto galeriju!

Na 767. rođendan našeg grada danas prijepodne bio je bogat program. Održavalo se natjecanju u kuhanju fiša u organizaciji Udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Koprivničko-križevačke županije “Sveti Marko Križevčanin”. Gradska knjižnica “Franjo Marković” darivala je nove članove besplatnim učlanjenjem, na Strossmayerovom trgu obilježen je 10. rođendan pokretne knjižnice – bibliobusa. Održavala se izložba radova i radionice članica Zajednice tehničke kulture.

Održavale su se sportske igre mladih – Turneja radosti – finalne utakmice OŠ u nogometu Coca-Cola Cup i finalno županijsko natjecanje u šahu. Križevački poduzetnici, obrtnici i Grad Križevci darivali su građane u nagradnoj igri, a članovi Križevačkog likovnog kruga održali su u parku tradicionalnu izložbu slika na otvorenom u spomen na osnivača udruge Marcela Jelaka.

Zabavni program priredili su na trgu vrtićanci, a Grad Križevci darivao je građane rođendanskom tortom.

Od 18 sati je svečanost obilježavanja Dana grada i dodjela javnih priznanja u velikoj dvorani Hrvatskog doma, a u 19 sati bit će koncert “Gradu za rođendan” grupe Elemental.(J.I)

radiokrizevci.hr