Mali sportaši preplavili Koprivnicu u sklopu Turneje radosti

Veliko sportsko-edukativno događanje Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih održalo se u srijedu u dvorani Srednje škole. Stotine osnovnoškolaca pretvorili su Koprivnicu u centar amaterskog sporta Hrvatske.

Svečani program započeo je paljenjem plamena Turneje radosti koji su zapalili gospodin Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice, Ratimir Ljubić, zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije, Tihana Butorac i Tomislav Gudić predstavnici Plazma Sportskih Igara mladih. Plamen su donijeli mladi koprivničanski sportaši s Anom Turk, rukometašicom RK Podravka. Gospodin Jakšić je tom prilikom istaknuo: ” Sretni smo što Sportske igre mladih svake godine pohode naš grad. Propagiranje sporta i sportskog načina života su izuzetno važne, ponajviše za naše namlađe sugrađane”.

U sportskom dijelu programa sudjelovala su djeca iz osnovnih škola s područja Koprivnice koja su se natjecala u turnirima u graničaru i utrci na 60 metara. Pobjedničke ekipe u graničaru: Super 9 i Radići za 10 plasirale su se na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati u krajem lipnja u Savudriji. Napeto natjecanje u atletici održalo se u 2 kategorije za djevojčice i dječake, a put u Savudriju osigurali su: Lana Grudić, Lovro Pavičić, Dora Lovrinović i Lukas Petrić. Medalje najboljima dodijelio je prvi hrvatski Olimpijac, proslavljeni trkač Branko Zorko.

Osim sportskog dijela natjecanja sve okupljene dočekala su mnogobrojna iznenađenja te edukativne aktivnosti u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova i Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa. U Coca- Cola Cup corneru glasalo se za najboljeg sportaša Hrvatske izbor za najboljeg sportaša Hrvatske, HPB je zabavljao navijače s Hrvatkom i Crnom Luce, a u korneru Hrvatska pošte dijelili su se baloni. Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska manifestacija u Europi koja djeci omogućuju da se okušaju u 10 sportova: Coca- Cola Cup u nogometu, mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, HPB turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika. Ove su godine srušile sve rekorde po broju natjecatelja i sudionika. U 2018. godini organizirale su sportska natjecanja u više od 220 gradova i mjesta u regiji i okupili više od 170.000 sudionika. Snaga Igara su upravo njeni sudionici, osnovnoškolci i srednjoškolci iz cijele regije, više od milijun i pet stotina sportaša koji su u 23 godine osjetile što su to sport, druženje i zabava.

Sve najbolje od Sportskih igara mladih možete pratiti na Facebooku:

“Sportske igre mladih”: https://www.facebook.com/sportske.igre.mladih/
i instagramu: igremladih_hr: https://www.instagram.com/igremladih_hr/ i