Močvarni laboratorij: Uvod u scensku rasvjetu

Radionice
23.-25. travnja od 14 do 18h
Klub kulture

Radionica “Uvod u scensku rasvjetu” ima za cilj približiti polaznicima/ama tehnologiju i umjetnost scenske rasvjete. Bilo da se radi o koncertu, predstavi, performansu ili svjetlosnoj instalaciji, tehnologija je slična. Samo kreativnost pojedinca/ke čini razliku. Namijenjena je svima koji imaju želju jednog dana postati majstori scenske rasvjete ili su na samom početku tog puta, kao i sve koje zanima što to sve „lightman“ radi i kako to radi.

Kroz kratko predavanje upoznajemo osnovne zakonitosti u elektrotehnici, tipove reflektora i rasvjetnih aparata te osnove kontrole istih. Nakon što se polaznici/e upoznaju sa scenskom rasvjetom u teoriji, slijedi praktični dio radionice gdje nam je cilj svakome pružiti hands on iskustvo sa rasvjetnim tijelima i popratnom opremom.

U planiranju i radu sa scenskom rasvjetom postoji veoma zanimljiv i uzbudljiv put od ideje do realizacije. Svatko tko ima i malo iskustva sa scenom (bilo balet ili punk), mogao bi smatrati ovu radionicu korisnom nadogradnjom svog djelovanja.

Želiš i ti postati majstor scenske rasvjete? Prijavi se na besplatnu radionicu i kreni svojim putem!

Prijave na: [email protected] ili putem telefona na 048/711-073

*Održati će se ukupno 3 radionice (23., 24. i 25.04.) od 14 do 18h uz pauzu.

Voditelj radionice: Andrija Santro

Podrijetlom iz Zaboka, obilježen strukom dizajnera keramičkog produkta, glazbenik i synth-entuzijast je u potrazi za “pravom” profesijom naišao na svijet dizajna rasvjete. Trenutno surađuje sa domaćim bendovima ABOP i Nipplepeople a osvjetlio je i mnoge druge (Pussy Riot, Swans, Ben Frost, Algires, Kries, Cinkuši, Darko Rundek…). Također djeluje na raznim projektima i sa raznim kolektivima (Arktik, Modem, Terraneo Festival, SuperUho Festival, DB Indoš, Galerija Močvara, Faki, SubScena, Platforma HR, Lost Theory…) Od 2018. sa suradnicima pokreće kolektiv BTY s kojim ostvaruju mnoge uspješne suradnje u području live koncerata, elektronske glazbe te raznih evenata.

Suradnja: Udruga URK