Održana sjednica vodstva UDVDR “Sjeverna Hrvatska”

U prostorima Županijske uprave održana je sjednica vodstva Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske Regija „Sjeverna Hrvatska“, kojoj su prisustvovali predsjednici Podružnica UDVDR RH Krapinsko-zagorske, Međimurske, Varaždinske i Bjelovarsko-bilogorske te domaćin Siniša Pavlović, predsjednik Podružnice Koprivničko-križevačke županije.

U ime Koprivničko-križevačke županije okupljene je pozdravio zamjenik župana Ratimir Ljubić, koji je istaknuo dugogodišnju uspješnu suradnju s Udrugom te potporu Županije brojnim značajnim projektima koje Udruga provodi u Županiji, ali i izvan nje, u okviru međunarodne veteranske suradnje. Također je spomenuo i značajan projekt predavanja o Domovinskom ratu u županijskim školama na koji su svi ponosni.

Na sjednici se raspravljalo o aktualnoj problematici, funkcioniranju same udruge u Regiji „Sjeverna Hrvatska“ te su iznesena iskustva i primjeri vezani uz djelovanje podružnica. Nakon rasprava i prijedloga predsjednika podružnica, doneseni su jednoglasni zaključci vezani uz pripreme za održavanje Izborno-izvještajnog sabora UDVDR RH u rujnu 2019. godine i važnim promjenama i dopunama u Statutu UDVDR RH o kojima će se još raspravljati uoči Sabora na razinama podružnica.

Predstojećim promjenama i dopunama Statuta Udruga bi trebala još više ojačati, i kao najmasovnija braniteljska udruga i nadalje že kroz svoje brojne projekte kao i humanitarnom djelatnošću ostati prepoznatljiva kod braniteljske populacije. Na sastanku je predstavljena inicijativa za češće susrete članova UDVDR Regije „Sjeverna Hrvatska“ kako bi se članovi još više zbližili kroz sportske i edukacijske susrete.

Domaćin sjednice, predsjednik Pavlović, uz potpredsjednika Hanžekovića i tajnika Vukovića, na kraju je zahvalio svima na konstruktivnom i uspješnom susretu koji je rezultirao jedinstvenim zaključcima koji će biti proslijeđeni Središnjici u Zagrebu.