Održana uvodna konferencija projekta “Vrtići po želji roditelja”

Grad Bjelovar je za projekt „Vrtići po želji roditelja“ na natječaju Ministarstva za demografiju, obitelj mlade i socijalnu politiku bespovratno dobio 13.897.038,68 kuna. Riječ je o 100 %-tnom iznosu, koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda, o čemu se u ponedjeljak, 29. travnja 2019., čulo na uvodnoj konferenciji projekta.

U partnerstvu s Dječjim vrtićem Bjelovar, Bubamara, Ciciban, Osmijeh i Pinokio unaprijedit će se njihov dosadašnji načina rada uvođenjem dvije nove usluge – produljenog boravka i poslijepodnevnog rada s ciljem usklađivanja poslovnog i obiteljskog života. 
Trenutačno je u sklopu projekta upisano 93-je djece – 40 njih u produljenom boravku i 53-je u poslijepodnevnom radu vrtića. Ostalo je još 47 slobodnih mjesta, no u vrtićima kažu da se roditelji i dalje javljaju. Usluge Vrtića po želji roditelja su u potpunosti besplatne za roditelje tijekom trajanja projekta, a mogu ih koristiti i djeca koja ne pohađaju vrtić, kao i ona koja pohađaju. Sve kreće u četvrtak, 2. svibnja, a organizirani su različiti programi i aktivnosti.

Provodit će se igraonice za djecu, programi učenja stranih jezika, program senzorne integracije, sportski i glazbeni programi, dramsko-scenske igraonice, folklor, programi predškole, kraći programi stranih jezika, sportski programi kao i škola plivanja za djecu uključenu u projekt. Čitav projekt traje 30 mjeseci, dok je na razdoblje od 24 mjeseca zaposleno 37 osoba, odnosno 17 odgajatelja ili učitelja razredne nastave, 10 kuharica i 10 spremačica.

Još jedan natječaj za zapošljavanje očekuje se krajem kolovoza kada će se zaposliti još 13 osoba. Točnije, bit će to devet odgajatelja ili učitelja razredne nastave te četiri spremačice za potrebe provedbe programa Predškole i Senzorne integracije namijenjene djeci s poteškoćama u razvoju.