Poznata imena domaće glazbene scene pokazala svoja znanja o hrvatskoj glazbi

Sinoć je održan prvi humanitarni glazbeni kviz u organizaciji Hrvatske diskografske udruge na kojemu su sudjelovali brojni domaći izvođači, glazbeni novinari, autori i diskografi. Na susretu u History klubu u Zagrebu okupila su se brojna imena domaće glazbene scene te ovom prilikom donirala sredstva za udrugu Mali zmaj.

Hrvatska diskografska udruga (HDU) okupila je sinoć domaće glazbenike, novinare, autore, predstavnike diskografskih kuća te ostale kolege i prijatelje s hrvatske glazbene scene. Kao posljednja u nizu aktivnosti tijekom projekta Mjeseca glazbe jučerašnja je večer otkrila tko su pravi znalci kada je riječ o domaćoj glazbi, a ovim su putem prikupljena sredstva koja će se donirati udruzi Mali zmaj.

Na ovom humanitarnom glazbenom kvizu sudjelovali su Saša Lozar, Dalibor Petko, članovi grupe Pravila igre i Bang Bang, Hrvoje Horvat (novinar i glazbeni kritičar Večernjeg lista), Lucija Ćustić – Luce, Maja Trstenjak (glavna urednica Sound Reporta), Kristina Smetko (DMC televizija), Manuela Svorcan, Max Hozić, Branko Komljenović (direktor diskografske kuće Menart) i ostali članovi pet natjecateljskih timova koji su pokazali svoja znanja. U vedrom raspoloženju i dobroj atmosferi, uz moderatora Kornelija Hećimovića te stručni žiri, dugogodišnje iskusne poznavatelje glazbene scene – novinara Večernjeg lista Samira Millu i Anđelka Preradovića iz Aquarius Recordsa, podršku su im dali i ostali posjetitelji, glazbenici i novinari.

Definitivno jedan odličan i hvalevrijedan event koji bi trebalo češće ponoviti. Bilo nam je zadovoljstvo sudjelovati i barem jednim malim dijelom pridonijeti radu udruge “Mali zmaj”. Obavezno se vidimo i na sljedećem kvizu. Još jednom hvala Hrvatskoj diskografskoj udruzi na pozivu.“ – izjavio je Goran Belošević, član grupe Pravila igre.

Sinoćnjim događajem ujedno je završio i Mjesec glazbe koji je ove godine bio posvećen ponajprije mladima, slijedom čega su HDU i Udruga za zaštitu, prikupljanje i raspodjelu naknada fonogramskih prava (ZAPRAF) potpisali suradnju s portalom Studentski.hr. HDU je organizirao tribinu o mladima i glazbi, a održano je i predavanje na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu gdje su studentima pružene informacije o menadžmentu u glazbi.

I ovom su prigodom prikupljena sredstva upravo za mlade srednjoškolce lošijeg imovinskog statusa kojima će, uz posredništvo udruge Mali zmaj, donirana sredstva biti od pomoći u daljnjem školovanju. Ovim putem Hrvatska diskografska udruga izražava veliku zahvalnost svim posjetiteljima i sudionicima koji su na bilo koji način dali doprinos sinoćnjem susretu i donacijama.

Priveli smo kraju još jedan Mjesec glazbe i s njime brojne aktivnosti s kojima se zaista ponosimo. Svake godine radimo korak naprijed u nastojanju da glazbu približimo javnosti, a ove godine smo taj korak napravili prvenstveno prema mladima. Humanitarni glazbeni kviz bio je završetak kojim smo zapravo željeli reći hvala svim svojim suradnicima koji su sudjelovali u ovom Mjesecu glazbe, glazbenicima, novinarima i ostalima koji su pružili podršku da se riječ o glazbi čuje što dalje. Hvala vam, i vidimo se na jednom od sljedećih projekata Hrvatske diskografske udruge koje vrijedno pripremamo u nastavku ove godine.“ – izjavio je Želimir Babogredac, predsjednik Hrvatske diskografske udruge.