Teo Golub – mlada glazbena nada

Glazbena skupina “Kids from the sky” odnedavno je solo projekt koji vodi mladi Križevčanin Teo Golub.

“Dečki su krenuli u nekom drugom životnom pravcu tako da sam trenutno sam. Sad ovisi kako će biti dalje.

Imao sam 13. travnja samostalni koncert u K.V.A.R.K.U. To je bio test da li funkcionira solo, pa ću vidjeti dalje da li uzimati bubnjara i druge da pomognu. Imam matrice preko laptopa, gitaru, klavijature i ukulele, vjerojatno ćemo tražiti nekoga novoga da se pridruži i da nove energije.

Prvenstveno je to modernija, urbanija glazba za mlade, ali to sluša i moja baka tako da bi i neki stariji ljudi možda voljeli slušati. Glazbeni stil je teško opisati jer je pod utjecajem raznih žanrova.

Spot je super ispao, izgleda dosta svjetski jer važni su i ti vizualni elementi i smatram da idem u pozitivnom smjeru.”

Teo otkriva da je oduvijek volio glazbu, a nada se da će biti još i više nastupa.

“Nastupit ću na Križevačkom velikom spravišču, a zatim se nadam nekim nastupima u Zagrebu i svirkama na moru. Ova vrsta glazbe može biti pozitivna, ali može biti i teško isplivati kad si drugačiji. No, meni je cilj proširiti glazbu i nešto više od ove hrvatske, ali vidjet ćemo. Slušam stranu glazbu i nije fer izdvojiti samo neke, jer puno ih je utjecalo na mene i moj stil i uglavnom to su svjetski glazbenici.

Imam novi glazbeni projekt, ali ime je ostalo isto Kids from the sky jer kažem: ne želim da Kids from the sky budem samo ja nego i svi slušatelji koji na neki način osjećaju o čemu ja pjevam i žele biti dio cijelog ovog projekta. Kids from the sky činimo svi mi koji smo povezani tim pjesmama. I dalje nastavljamo isti ton, pjesme govore o nekom unutarnjem nemiru, u borbi sa nesigurnostima, strahovima i tim negativnim stvarima koje mi svi želimo prebroditi u životu. Za mene je to nesigurnost u sebe, strahovi koje imamo od neuspjeha , a nekima to može biti bilo kakva druga stvar. Dopuštam ljudima da iz svih tih tekstova možda slobodno interpretiraju i preslikaju na svoj život. Za mene to mogu biti neki strahovi, za druge nesretna ljubav ili neke druge stvari s kojima nisu zadovoljni…Poanta svega je da se uspijemo izboriti i prebroditi te negativne stvari, da se naučimo živjeti s njima. Ja pokušavam sve na pozitivno okrenuti da uspijemo prebroditi te strahove i nesigurnost.”

Foto: Teo Golub