PU KC-KŽ

Tjedna informacija za 22. do 28. travnja 2019.g.

STANJE KRIMINALITETA

U proteklom tjednu zabilježeno je 19 kaznenih djela, od kojih deset kaznenih djela općeg kriminaliteta, šest kaznenih djela zlouporabe opojnih droga i tri kaznena djela iz područja maloljetničke delikvencije.

Kazneno je prijavljena osam osoba.

STANJE JAVNOG REDA I MIRA

Zabilježeno je četiri prekršaja narušavanja javnog reda i mira od kojih prekršaj omalovažavanja i vrijeđanja policijskog službenika i prekršaji tuče, svađe i vike.

Prekršajno je prijavljeno pet osoba.

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

Zabilježeno je 13 prometnih nesreća, od kojih pet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i osam s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom. Teško je ozlijeđen vozač motocikla, a lakše dva vozača osobnih automobila, dvije putnice u osobnim automobilima i vozačica bicikla.

ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu zabilježena su tri požara na građevinskim objektima i jedan požar na otvorenom prostoru. Nije bilo ozlijeđenih osoba, a materijalna šteta se cijeni na oko 20.028.000,00 kn.

OSTALI DOGAĐAJI

Tijekom proteklog tjedna zatečeno je pet maloljetnika mlađih od 16 godina u noćnom izlasku, suprotno odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.

Dobro je podsjetiti

Zaštitite se od provala i krađa – poduzmite mjere koje će odvratiti počinitelja ili mu otežati cilj

Razvijajte dobrosusjedske odnose i ponašajte se samozaštitno prema tuđoj i svojoj imovini. O zapažanju sumnjivih osoba koje se bezrazložno zadržavaju u blizini Vaše zgrade, stana ili kuće, zapamtite detalje osobnog opisa, vozilo i druge detalje i o tome odmah obavijestite policiju na broj telefona 192. Neposredno uz kuću ne ostavljajte predmete koji provalniku omogućuju lakše penjanje (ljestve ili sanduci). Ključ ne ostavljajte ispod otirača, u posudama za cvijeće ili drugim lako dostupnim mjestima. Po mogućnosti ugradite protuprovalna vrata, te alarmni i videonadzorni sustav. Vrijedne predmete i novac ne držite u posudama i policama, pod madracima ili u ormarima, jer su ta mjesta provalnicima dobro poznata. Po mogućnosti sve te vrijednosti i dragocjenosti pohranite u banku i osobne trezore. Nemojte ostavljati svoje vozilo duže vrijeme bez nadzora.