Župan obišao radove na rekonstrukciji mosta u Torčecu vrijedne 700 tisuća kuna

Župan Darko Koren, u ponedjeljak 29. travnja u pratnji  ravnatelja Županijske uprave za ceste Križevci Dragutina Guzalića i načelnika Općine Drnje Petra Dombaja  obišao je radove na rekonstrukciji mosta u naselju Torčec u Općini Drnje. Rekonstrukcija i proširenje mosta vrijedna je 700 tisuća kuna, a financirana je sredstvima ŽUC-a koji je ujedno i naručitelj radova.

Kako je pojasnio ravnatelj Guzalić, most obuhvaćen rekonstrukcijom dio je dionice županijske ceste 2260, a zbog svojih tehničkih karakteristika i preuskog kolnika bio je problematičan za prometovanje. Kolnik preko mosta je rekonstrukcijom proširen na šest metara kako bi se u budućnosti izbjegle nezgode, a gradi se i obostrana pješačka staza u širini 90 centimetara što će podići sigurnost i standard za pješake.

Ravnatelj je izvijestio župana kako na području županije postoji otprilike  35 mostova tog tipa koji će trebati rekonstrukciju te kako se nada da će se većina tih projekata realizirati tijekom nekoliko idućih godina, što će ovisiti o financijskim sredstvima kojima će ŽUC raspolagati. Župan je zahvalio ravnatelju i ŽUC-u na brzoj reakciji te napomenuo kako Županija daje veliki značaj obnovi prometne infrastrukture na svim područjima kako bi sudionici u prometu bili što sigurniji.

Načelnik Dombaj je zahvalio Županiji i ŽUC-u na rekonstrukciji mosta istaknuvši važnost realizacije ovog projekta za lokalnu zajednicu.