Radionica žonglerskih vještina

Radionica
Subota, 27. travnja u 14h
Klub kulture

Cirkus dolazi u Križevce s radionicama različitih cirkuskih disciplina za različite uzraste.

Kako se u Križevcima razvijaju mlade generacije s velikim cirkuskim potencijalima, stiže pojačanje iz Zagreba s ciljem da se te vještine izgrađuju, nadograđuju, bruse i spajaju s novim izazovima. Tricycle Trauma kolektiv naoružan brojnim zemljanim i zračnim rekvizitima dolazi opremiti križevačke cirkuske nade novim znanjima te im postaviti nove izazove cirkuskih vještina.

Radionicu realiziramo suradnji s Izvedbenim kolektivom iz Udruge za razvoj cirkuskih i izvedbenih umjetnosti Tricycle Trauma. Čine ga dvije magistre sociologije i filozofije Lidija Šola i Ivana Pedljo te inženjer zvuka Jasmin Dasović. Medij i uporište unutar kojeg stvaraju i rade je suvremeni cirkus. Bave se edukacijom djece i odraslih, rade na razviju scene suvremenog cirkusa u Hrvatskoj, a izražavaju se performansom i novim cirkuskim kazalištem. Izvodili su u Hrvatskoj i inozemstvu, surađuju s domaćim i stranim izvedbenim umjetnicima. Organizatori su večeri performansa “Noć mračnog cirkusa”, autori predstave za djecu “Mala noćna mora”. 

Njihov cilj je kroz performans, predstave, projekte i edukaciju razvijati cirkusku i nezavisnu scenu te publici ponuditi novu vrstu izvedbeno-kazališne umjetnosti koju suvremeni cirkus nudi. Osim u Hrvatskoj dragocjeno znanje su stjecali kod mnogih domaćih i svjetskih cirkuskih učitelja i pedagoga.

Suradnja: Udruga URK

ULAZ: besplatan