Smisao za humor je znak inteligencije

Smijeh je eliksir zdravlja!

Shvatiti humor ponekad nije jednostavan zadatak, jer zahtijeva složeno razmišljanje i višeslojno razumijevanje situacija.
Za vidjeti humor u nezanimljivoj situaciji potrebna je mašta – dakle, sljedeći put kad vas netko nazove “zabavnim”, ne trebate se osjećati samo dobro; trebate se osjećati i pametno.
Antropolozi također vjeruju da je crni humor znak više inteligencije.
Crni humor omogućuje vam da vidite tragediju s malo začina. Smatra se da su pojedinci koji razumiju i proizvode takvu vrstu humora vrlo inteligentni.
Vaš smisao za humor također je dokaz da ste kreativni. Nemojte se iznenaditi jer su i vaš smisao za humor i kreativnost povezani s vašom sposobnošću da zamišljate i stvarate. Znanstvenici su otkrili da zabavni ljudi imaju tendenciju postići više na ljestvici kreativnosti.
Studija je pronašla vezu između to dvoje provodeći istraživanje koje istražuje različite aspekte humora, kontakt s prirodom i njegove učinke na psihološku dobrobit.
Znanstvenici su otkrili da je sposobnost osobe da cijeni humor veliki faktor koji određuje emocionalnu dobrobit. No, sveukupno, smisao za humor je odgovoran za osobni razvoj. Dakle, smijte se za bolji i cjelovitiji život.
Da, vaš smisao za humor može biti razlog zašto imate dobar imunitet. Znanstvenici vjeruju da smisao za humor ima pozitivan učinak na imunološki sustav. Otkrili su da smijeh može povećati aktivnost nekih vaših imunoloških stanica.