Sretan 26. rođendan Koprivničko-križevačka županijo!

Održana svečana sjednica proslave 26. rođendana Koprivničko-križevačke županije

Danas 11. travnja u 9 sati održano je polaganje vijenaca na Gradskom groblju u Koprivnici, a u 12 sati u Domu mladih održana je svečana sjednica Županijske skupštine s podjelom javnih priznanja.

Na sjednici se osim župana Koprivničko-križevačke županije Darka Korena prisutnima obratili mnogi drugi, Željko Pintar, predsjednik Skupštine Koprivničko-križevačke županije, Damir Felak u svojstvu izaslanika predsjednika Sabora RH Gordana Jandrokovića i Mladen Markač kao izaslanik predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović. U ime predstavnika županija Dan županije je čestitao župan Bjelovarsko-bilogorske županije Damir Bajs, a u ime predstavnika općina gostima se obratio i načelnik Općine Gola, Stjepan Milinković.

Nastavljaju se investicije u zdravstveni sustav. Župan Darko Koren podsjetio je na to da je u Općoj bolnici Koprivnica proradila nova magnetska rezonanca vrijedna 10 milijuna kuna što je vrlo važno građanima Koprivničko-križevačke županije. Nabavljeno je nekoliko vozila hitne pomoći, a svako vozilo je u vrijednosti 535.000,00 kn. Obnovljene su škole, ceste, vrtići te je učinjena energetska obnova bolnice, a još se mnogi projekti spremaju za realizaciju!
Pristigli su i mnogi telegrami s čestitkama iz mnogih zemalja članica Europske Unije i cijele Hrvatske te su isti prezentirani na sjednici.

Na sjednici su prisustvovali mnogi načelnici, gradonačelnici, zamjenici, vijećnici, gosti te predstavnici medija! 
Podijeljene su i mnoge nagrade!
1. Plaketa župana sa srebrnom kovanicom Koprivničko-križevačke županije
Nada Šešić iz Koprivnice Franjo Mihočki iz Đurđevca i Drago Palčić iz Križevaca
2. Plaketa za iznimno postignuće 
Tara Knežević iz Koprivnice- polaznica NASA-ine škole u Houstonu, Saša Višak iz Križevaca- prvak Hrvatske u oranju
3. Plaketa za doprinos ugledu i promociji županije
Elizabeta Horvatić- koprivnička patologinja, Hrvatska gospodarska komora- Županijska komora Koprivnica
4. Plaketa i nagrada za životno djelo 
Marija Prodan iz Križevaca- profesorica defektologije
5. Nagrada za promicanje ljudskih prava Radmila Funtek iz Borovljana- predsjednica Udruge osoba s multipla sklerozom.

6. Dodijeljene su zahvalnice DVD-ovima Legrad i Ferdinandovac, šahovskom klubu Picok iz Đurđevca, Žuži Zabjan iz Ždale te Martini Zrno iz KUD-u Prigorje iz Križevaca.
Nakon podjele županijskih priznanja svima se zahvalila Križevčanka Marija Prodan koja je objasnila kako je to njen poziv i kako će i nakon 20 godina nastaviti s radom.

 Povodom obilježavanja 26. obljetnice Koprivničko-križevačke županije pripremljen je bogat i sadržajan program događanja koji će trajati do 14. travnja 2019. godine.
Svečana sjednica završila je pjesmom “Dajem ti srce” Koprivničke ženske grupe “Viva” i obraćanjem Željka Pintara-predsjednika Županijske skupštine.

Program je vodila Petra Slavečki, a u nastavku možete pogledati bogatu fotogaleriju.(š.v)(d.š)