Žiga i Gruntovčani do suza nasmijali Križevčane

Jučer je Hotel Kalnik ispunila srčanost i pozitiva Žige i Gruntovčana. Hotel Kalnik pokrenuo je novo društveno događanje ”Gost(i) u hotelu”, a sinoć su ugostili legendarnog Žigu i Gruntovčane.

Podravske i međimurske popevke u kombinaciji s osebujnim gruntovečkim humorom zaštitni su znak Kajkavskog kabarea. Iza ovog novog projekta stoje legendarni pjevač i glazbenik Mirko Švenda Žiga i sve popularniji glumci amateri iz KUD-a Gruntovec udruge Sigečko srce. Cilj Kajkavskog kabarea je obogaćivanje kulturne scene Hrvatske, te očuvanje, odnosno promocija kajkavštine. 

Rukovoditelj hotela Kalnik Nikola Barbarić pozdravio je goste uvodnim riječima te im zaželio lijep provod, a zatim je Žiga ‘otvorio’ kabare uz pjesmu kajkavci. U punoj sali hotela Kalnik cijelu se večer čuo gromoglasan smijeh. Žiga je uz pjesme, što šaljive i prerađene na humorističan način, što klasične, potaknuo publiku da s njim pjevaju pa se tako osjećala prekrasna atmosfera puna smijeha i sreće. Uz to što je pjevao, Žiga je ‘bacio’ par viceva iz rukava te na humorističan način opisao zagorce i podravce. Uz Žigu, nastupali su i Presvetli, Cinober, Dudek i Regica te njihova doktorica i konobarica. Oni su na šaljiv način predstavili svakodnevicu Gruntovčana te su time svim gostima izmamili osmijeh na lica. Ovo je bio kabare koji ćemo svakako još dugo pamtiti i uvijek ćemo ga s radošću ponovno gledati!

Zabilježili smo atmosferu a na vama je da prosudite kakva je bila.