Bjelovar – Grad i Županija potpisali Sporazum oko bivšega Doma učenika

Bjelovarski gradonačelnik i bjelovarsko-bilogorski župan potpisali Sporazum o suradnji za prenamjenu stare zgrade Doma učenika srednjih škola

Bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak i bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs potpisali su u petak, 3. svibnja 2019., Sporazum o suradnji vezano uz prenamjenu stare zgrade Doma učenika srednjih škola u Bjelovaru u Nazorovoj ulici.

Nekadašnji Dom učenika tako će uskoro postati studentski dom te će se osigurati još viši standard za studente na Veleučilištu u Bjelovaru. Sporazumom Bjelovarsko-bilogorska županija odustaje od zahtjeva koji je uputila Ministarstvu državne imovine, a zahtjev za darovanje nekretnine Ministarstvu će potom uputiti Grad Bjelovar. Također, Grad će u rujnu zgradu prijaviti i na natječaj za energetsku obnovu.

Na taj način već u sljedećoj godini Veleučilište u Bjelovaru moglo bi imati studentski dom za 60 studenata što je izuzetno potrebno, istaknula je dekanica Veleučilišta Zrinka Puharić. Gradonačelnik je dodao da je to i najbolje rješenje toga problema te da je rijetkost da studenti imaju dom u središtu grada, tek 50-ak metara od studentskih klupa.

Tom prilikom gradonačelnik i župan utvrdili su i zajednički interes za otvaranje hostela u Bjelovaru te najavili razgovore oko moguće lokacije.