U Bjelovaru potpisan sporazum oko zgrade bivšeg učeničkog doma

Bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak i bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs potpisali su Sporazum o suradnji vezano uz prenamjenu stare zgrade Doma učenika srednjih škola u Bjelovaru u Nazorovoj ulici.

Nekadašnji Dom učenika tako će uskoro postati studentski dom te će se osigurati još viši standard za studente na Veleučilištu u Bjelovaru. Sporazumom Bjelovarsko-bilogorska županija odustaje od zahtjeva koji je uputila Ministarstvu državne imovine, a zahtjev za darovanje nekretnine Ministarstvu će potom uputiti Grad Bjelovar.

Također, Grad će u rujnu zgradu prijaviti i na natječaj za energetsku obnovu. Na taj način već u sljedećoj godini Veleučilište u Bjelovaru moglo bi imati studentski dom za 60 studenata što je izuzetno potrebno, istaknula je dekanica Veleučilišta Zrinka Puharić. Gradonačelnik je dodao da je to i najbolje rješenje toga problema te da je rijetkost da studenti imaju dom u središtu grada, tek 50-ak metara od studentskih klupa. Tom prilikom gradonačelnik i župan utvrdili su i zajednički interes za otvaranje hostela u Bjelovaru te najavili razgovore oko moguće lokacije.

Grad Bjelovar