Gastro Fest u Križevcima

Danas je u Križevcima održan prvi Križevci Gastro Fest – jedinstvena manifestacija posvećena promociji hrvatske junetine i hrvatskih proizvođača junadi pod pokroviteljstvom grada Križevaca i udruge Baby Beef i u organizaciji Srednje škole „Ivan Seljanec“.

Manifestacija je započela u Razvojnom centru i tehnološkom parku Križevci otvaranjem festivala. Nakon uvodnih riječi predavanje je održao dr. sc. Dejan Marenčić o utjecaju hranidbe na kvalitetu mesa, zatim se nazočnima obratio predsjednik Udruge Baby Beef Darko Celovec, a predavanje je završio poznati hrvatski kuhar David Skoko koji je govorio o dozrijevanju i odležavanju mesa.

Druženje se nastavilo u restoranu Vojarna gdje su svi posjetitelji mogli uživati u neograničenoj količini raznih jela od Hrvatske junetine brenda Baby Beef koje je pripremao vrhunski kuhar David Skoko. U ponudi su se mogli pronaći i prilozi prigorskog kraja, vrhunska križevačka vina, križevačka craft piva te raznovrsni kokteli.

Tonske priloge sa prvog Križevci Gastro Festa možete poslušati u nedjeljnim vijestima Radija Križevci u 12:00 sati, a bogata fotogalerija u nastavku. (D.Š.) (V.D)