Hoće li netko unajmiti “Šimecki”?

Već neko vrijeme na prostoru bivše trgovine Šimecki stoji natpis da se iznajmljuje.

U vrijeme bivše države u našem gradu postojala je tvornica obuće i trgovina “Šimecki”. Nekad popularna trgovina nudila je obuću modernog dizajna, a prije svega kvalitetnu. Sjećamo se davnih vremena kada je tvornica radila na katu iznad trgovine, a 1975 proizvodnja se preselila u modernu šivaonu u ulici Nikole Tesle. Tada su postojale tvornice u Zagrebu, Križevcima i Gračacu, no pretvorbom prestaju postojati, a trgovine koje su nekada bile diljem države odlaze u stečaj.

Ovaj prostor koji je bio u stečaju u vrijeme svoje predizborne kampanje je koristio sadašnji gradonačelnik Mario Rajn kao “ured budućeg gradonačelnika” što se pokazalo kao sjajna ideja.

Nedavno je prostor prodan na javnoj dražbi, a kupila ga je tvrtka pod nazivom Terra firma d.d.
Zna se da postoje takve tvrtke koje kupuju atraktivne prostore, daju ih u najam i nakon nekog vremena od najamnine im se otplati ulaganje, te prostor ostaje kao čista dobit.

Još prije tri mjeseca smo kontaktirali direktora te tvrtke gospodina Žagara s pitanjima za koliko je prostor kupljen, što se planira s tim prostorom? Osim kratkog odgovora da prostor, koji se sastoji od jednog većeg i jednog manjeg (gdje je nekada bio Tisak) prvo treba urediti, ali da postoje problemi s priključcima, konzervatorski itd, još do danas nismo dobili konkretne odgovore.

Kao što je vidljivo već neko vrijeme, taj prostor se iznajmljuje i vjerojatno budući najmoprimac treba sve sam urediti. Kada i tko će to biti još se ne zna, no građani znaju da je to vrlo atraktivna lokacija, te priželjkuju da tamo bude nešto što bi bilo korisno ovom gradu. Ima li hrabrih i sposobnih poduzetnika koje bi se upustili u ovu avanturu ostaje za vidjeti. Možda ih novi mural na zidu ohrabri.

Do tada će građani vjerojatno i dalje na izloge lijepiti svoje oglase, potpuno besplatno.