Kolibrići na 4D – Druženju Dječjih Dramskih Družina u Novom Marofu

08.05.2019 Kolibrići na 4D

– Druženju Dječjih Dramskih Družina u Novom Marofu Dramsko-scenska družina Kolibrići Gradske knjižnice „Franjo Marković“ Križevci pozvana je na ovogodišnji 4D „mini festival“ dramskih izričaja za djecu vrtića, osnovne i srednje škole koji drugu godinu za redom organiziraju POU Novi Marof i Dramska družina „DraMa“.

Ovogodišnji se susret 4D (Druženje Dječjih Dramskih Družina) održao u srijedu 8. svibnja u Kulturnom centru „Ivan Rabuzin“, a Kolibrići su nastupili s predstavom Iza prozora koja je svoju premijeru imala u ožujku ove godine u križevačkoj knjižnici.

Riječ je o predstavi čiji su autori Kolibrići Ignac Ratković i Tea Sekelj, koja govori o socijalnom i duhovnom stanju mladih ljudi, o siromaštvu i raskoši, o prijateljstvu, o razočaranjima i snovima jedne gimnazijalke. Odraz je to današnjeg društva, površnih moralnih vrijednosti, odnosa među mladima koji „imaju“ i onih koji „nemaju“, obiteljskih problema, odrastanja.

Uz Iganca i Teu u predstavi nastupaju: Hrvoje Jembrek , Ozana Zagorec , Martina Premelč , Filip Sekelj, Marino Hudinec , Iva Hrg, Tin Jembrek. Voditeljica družine je Sanja Marković, a tehničku im podršku pruža Lovro Janeš. Družina djeluje pri Gradskoj knjižnici „Franjo Marković“ Križevci od 2017. godine i do sad je izvela 7 predstava .