Održan 15. Međunarodni stručni skup “Naš pogled u budućnost”

Izlaganje o HEDONI – križevačkoj čokolateriji – integrativnoj radionici

Pod pokroviteljstvom Ministarstva rada i mirovinskoga sustava, 9. i 10. svibnja 2019. u Falkensteiner Hotelu Adriana u Zadru, održan je 15. Međunarodni stručni skup ‘Naš pogled u budućnost’, namijenjen stručnjacima u području profesionalne rehabilitacije i zapošljavanja osoba s invaliditetom.

Održivi razvoj sustava profesionalne rehabilitacije i zapošljavanja osoba s invaliditetom, održivi razvoj zaštitnih i integrativnih radionica, inovacije postojećih sadržaja i procesa, personalizacija tržišne komunikacije samo su neke od tema koje su predstavili domaći i inozemni stručnjaci u više od 20 izvanrednih prezentacija, predavanja te panel raspravi.

Cilj skupa u Zadru, kao i svih dosadašnjih, bila je razmjena je iskustva dobrih praksa i znanja. Program događanja prilagođen je relevantnim temama vezanim za područje profesionalne rehabilitacije i zapošljavanja osoba s invaliditetom na hrvatskoj i europskoj sceni, te kao takav predstavlja jedinstvenu priliku da kroz partnersku suradnju gospodarskog sektora, akademske zajednice i relevantnih institucija pridonesemo razvoju svijesti o sposobnostima i doprinosu osoba s invaliditetom na radnom mjestu i tržištu rada.

Na skupu je sudjelovao i predsjednik Udruge osoba s invaliditetom Križevci, Petar Gatarić, s izlaganjem na temu“HEDONA” križevačka čokolaterija – integrativna radionica.

Naglasio je da svojim primjerom društvenog poduzetništva i integrative radionice, Udruga osoba s invaliditetom Križevci, zajedno sa tvrtkom „Hedona“ d.o.o. svakodnevno doprinosi ciljevima zapošljavanja osoba s invaliditetom koje određuje nacionalno zakonodavstvo i strateški dokument Europa 2020. (uik)