Održana sjednica Dječjeg gradskog vijeća Grada Križevaca

Članice i članovi Dječjeg gradskog vijeća održali su danas, 20. svibnja u Velikoj gradskoj vijećnici sjednicu.
Sjednicu je otvorio dječji gradonačelnik Tin Tepeš upoznavši ostale članove s dnevnim redom nakon čega je uslijedilo donošenje odluka.
Članice i članovi jednoglasno su donijeli Statut Dječjeg gradskog vijeća Grada Križevaca kao i Program rada. Posebno značajna aktivnost koja je uvrštena u Program rada, a koju su predložili i podržali članovi vijeća je akcija „Računala gasi i s djecom prirodu spasi“, a koja će se održati u rujnu u sklopu najveće civilne akcije čišćenja okoliša Zelena čistka.
Sjednici je ispred Grada Križevaca prisustvovao zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško, ujedno i predsjednik Koordinacijskog odbora Akcije Grad Križevci – prijatelj djece koji je poslušao i odgovarao na pitanja vijećnika.
Vijećnike je tako zanimalo kada će se izgraditi sportska dvorana kod Osnovne škole Ljudevita Modeca te urediti dječje igralište kod škole, a zamjenik ih je upoznao kako je u tijeku izrada projektne dokumentacije za novu sportsku dvoranu te kako će se neke stvari oko dječjeg igrališta popravljati tijekom ljeta, no kompletna obnova uslijedit će kada će se graditi i sportska dvorana.