Održana tribina – uloga obitelji i društva u skrbi za starije osobe

Povodom Međunarodnog dana obitelji Savjet za umirovljenike i osobe starije životne dobi Koprivničko-križevačke županije organizirao je javne edukativne tribine u sva tri županijska grada.

Predsjednik Udruge Matice umirovljenika i starijih osoba Križevci, Božidar Štubelj pozdravio je sve prisutne i zaželio im dobrodošlicu. Zatim je Ratimir Ljubić, zamjenik župana pozdravio prisutne u ime Koprivničko-križevačke županije i u ime župana Darka Korena, te zahvalio Savjetu za starije osobe što organiziraju ovakve tribine. Savjetovanje se odvijalo u dva djela. Prvi dio je bio jačanje osobne odgovornosti, elemente uzdržavanja i obiteljskog zakona i prezentaciju te teme koju je prezentirao Danijel Rušak. Drugi dio je uloga društva – sve što je društvo poduzelo kroz svoje aktivnosti, koje mjere i odluke pa su kratko i o tome raspravili. Đurđica Trbus je govorila o programima i sadržaju gerontodomaćica i geronto programa.

Neki od prisutnih bili su Ratimir Ljubić, zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije. Željko Pintar – predsjednik skupštine Koprivničko-križevačke županije i predsjednik savjeta za umirovljenike i starije osobe. On je ujedno i organizator, kreator i začetnik ideje o savjetovanjima iz područja zdravstvene, socijalne i pravne pomoći umirovljenicima i rješavanju pitanja koja su zapravo za njih goruća. Danijel Rušak – ravnatelj Centra za socijalnu skrb Koprivničko-križevačke županije. On je i današnji predavač koji je itekako važna spona u ostvarivanju stvari vezanih za probleme i određenih prava za umirovljenike i osobe starije životne dobi. Prisutna su bile gospođa Sanja Jakopović – ravnateljica Centra za socijalnu skrb Križevaca i gospođa Đurđica Trbus ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Križevci.