Otvorena izložba modela vatrogasnih vozila i ostale opreme

U prigodi obilježavanja Mjeseca zaštite od požara, sa željom da se još više potakne zainteresiranost mladih za ovu humanu djelatnost, vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Grada Križevaca i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Križevci organizirali u u muzejskoj sali Vatrogasnog doma izložbu modela vatrogasnih vozila i ostale opreme “dječjih igračaka”.

“Mi kao kolekcionari se bavimo sakupljanjem ovakvih modela vatrogasnih vozila pa smo uspostavili suradnju s kolegama iz Osijeka koji su također dali za izložbu svoje modele” – rekao je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Ivan Matosović.

Izložbu je otvorio gradonačelnik Mario Rajn riječima:

“Vatrogasci nisu nama samo oslonac kad je požar nego i kad je nevrijeme, kao što je sada vjetrovito, ima srušenih stabala pa su na intervenciji. No, posebno mi je drago da vatrogasci doprinose gradskom životu na način da pokazuju ljubav prema kolekcionarstvu, a opet povezano sa njihovom strukom. Ovi eksponati su rezultat predanog rada, marljivog sakupljanja, a i vrijednosti”.

Djeca su bila oduševljena modelima vatrogasnih vozila, a vjeruje se da će ih to potaći da saznaju više o humanom radu vatrogasaca, pa odrastajući, da se možda opredijele za to zanimanje.

Izložba se može razgledati do 18. svibnja od 10 do 12 i od 17 do 19 sati.