Podravkina pekmezara seli se na Piškornicu!

SATIRA!

Satirični komentar

Ovotjedna ogorčena borba pojedinih vrlo poznatih podravsko-prigorskih političara za Podravkin pogon pekmezare, kojom se nastojalo spriječiti njezino preseljenje iz Koprivnice u Varaždin napokon je urodilo uspjehom. Odlukom predsjednika aktualne hrvatske vlade Andreja Plenkovića (HDZ), koja je jučer prihvaćena na izvanrednom sastanku sa predstavnicima Ministarstva gospodarstva, pogon pekmezare ostaje u Koprivnici.

Prema planu Vlade, pekmezara bi se trebala od iduće godine preseliti na Piškornicu, na istu lokaciju na kojoj se sada nalazi Regionalni centar za gospodarenjem otpada. U tu svrhu, premijer Plenković, najavio je i izgradnju novog Podravkinog pogona za proizvodnju pekmeza, čija bi gradnja trebala početi u drugoj polovici ove 2019. godine.

– Donijeli smo hitno jednoglasnu odluku da se Podravkina pekmezara neće preseliti iz Koprivnice u Varaždin. Pekmezara ostaje u Koprivnici, tako je odlučila hrvatska vlada i nadležno ministarstvo na sugestiju pojedinih saborskih zastupnika.

Vlada ima u planu izgraditi i nove pogone pekmezare i to na Piškornici. Osim novih postrojenja za proizvodnju, na Piškornici bi se trebali napraviti voćnjaci, vinogradi i druga polja na kojima bi se uzgajalo voće i povrće za potrebe Podravke.

Piškornica, opće je poznato, jedna je od ekološki najočuvanijih prostora na planetu zemlji i svakako bi tu bilo dobro organizirati i ekološku proizvodnju. Ova povijesna odluka uoči skorašnjih europarlamentarnih izbora, sasvim sigurno, najljepši je poklon našim biračima i svim drugim građanima. Nadam se da će podravski i prigorski političari to znati itekako iskoristiti. – rekao je premijer Plenković.

O Podravkinoj pekmezari i budućim planovima za nju, očitovao se i ministar gospodarstva Darko Horvat (HDZ). – Kao što je rekao premijer Plenković, ova vlada je spasila Podravkinu pekmezaru time što je donijela odluku o njezinom ostanku u Koprivnici. Znači, nema preseljenja u Varaždin. To je drugi veliki uspjeh sadašnje vlade nakon spašavanja hrvatske brodogradnje, prije svega riječkog 3. Maja.

Veliku zahvalnost za ovaj uspjeh vlade imaju i prigorsko-podravski političari, posebice oni iskusni, koji su modernizirali križevačko i koprivničko gospodarstvo od osamostaljenja Republike Hrvatske pa sve do danas. Oni i njihove stranke bile su i najborbenije ovaj tjedan od kada je došlo do problema sa Podravkinim pogonom za proizvodnju pekmeza. Zadovoljan sam što su ti domoljubi uvijek prvi kada treba braniti nacionalne interese. Dokaz njihove velike sposobnosti su i brojni mladi ljudi koji sada rade u Njemačkoj, Austriji i Irskoj.

U vezi Podravke, imamo namjeru i suradnje sa američkom NASA-om koja na Marsu, pored ostaloga, ima u planu izgradnju pogona za pravljenje pekmeza. Naime, prilikom zadnjeg posjeta hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović SAD-u, dogovoreno je da se Podravka prijavi na NASA-in natječaj o izgradnji prehrambene industrije na Marsu. Podravka je, kao što znamo, europski i svjetski brend i sasvim sigurno može postati i svemirski. – istaknuo je ministar Horvat. (zv) (foto: RTL Varaždin)