Predstavljanje “Meridijana” u Sisku u povodu 25 godina izlaženja

Izdavačka kuća “Meridijani” poziva na predstavljanje 204. i 205. broja istoimenog časopisa (glavne teme brojeva Drava i Malta) u Narodnoj knjižnici i čitaonici „Vlado Gotovac“ u Sisku, Rimska ulica 27, u srijedu, 8. svibnja u 18 sati. Svaki uzvanik dobit će na dar primjerak časopisa ‘’Meridijani’’, a ulaz je besplatan. Inače, “Meridijani” ove godine slave 25 godina neprekidnog izlaženja!

Na predstavljanju će živopisni prof. dr. sc. Tihomir Marjanac održati kratko multimedijsko predavanje o vulkanima i cunamijima, a o časopisu i glavnim temama u ova dva broja govorit će urednica Petra Somek i novinar i urednik Hrvoje Dečak.

Bit će govora o rijeci Dravi, o otoku Malti, o opasnim vulkanima kod Napulja, o posljednjoj temi meteorologa Milana Sijerkovića, o neobičnoj peruanskoj planini Vinicunci, o japanskoj regiji Kansai, o čarima Graza i Kapadokije, o udarima cunamija u Indoneziji te o još nekim drugim zanimljivim temama. Urednica časopisa Petra Somek dat će i zanimljive preporuke koje knjige čitati u ovoj godini.

Inače, izdavačka kuća “Meridijani”, koju je utemeljio i vodi akademik Dragutin Feletar, izdaje i brojne udžbenike za geografiju i povijest te knjige i monografije, uglavnom iz tih područja, kao i tri znanstvena časopisa – “Podravinu”, “Ekonomsku i ekohistoriju” i “Donjomeđimurski zbornik”. Dosad je izdala više od 500 naslova, od čega više od 200 knjiga. 

Autori fotografija: 

– Malta 1 i 2 – Miro Tecilazić

– Drava – Goran Šafarek

– Ispirači zlata na Dravi – Romeo Ibrišević